Ik coach naar wie je echt bént!

Over mij

Mijn naam is Kyrsten Jongenotter, trotse eigenaresse van Kyrsten Kindercoaching.  Sinds 2015 ben ik gecertificeerd Kind- en jongerencoach en Kindermindfulnesscoach.  Ook ben ik sinds 2018 officieel Rots & Watertrainer.

Daarnaast werk ik ook als gastouder van een kleuter, dreumes en een baby. Opvoeden gaat mij heel natuurlijk af. Dit komt ook mijn coaching ten goede omdat ik inzicht heb in het gezinsleven ondanks dat ik zelf (nog) geen moeder ben. Hiervoor heb ik jaren voor de klas gestaan. Mijn onderwijservaring zorgt ervoor dat ik kinderen goed kan begrijpen in schoolsituaties en daardoor efficiënt kan coachen.

 

Kind-en jongerencoaching

In mijn hart ben ik altijd al een Kindercoach geweest. Maar het beroep bestond officieel nog niet toen ik in 2003 net voor de klas stond. Ik was altijd geïnteresseerd in hoe kinderen zich voelden en hoe ze de beste versie van zichzelf konden worden. De één op één momenten waarin ik oprecht aandacht kon geven, daar genoot ik van. Als snel merkte ik dat mijn interesse en expertise ligt bij (hoog)gevoelige kinderen en hun (sociaal emotionele) ontwikkeling. Ik weet nog goed dat Jeroen uit groep 4 me vertelde zo blij te zijn met de opdracht ‘Maak je eigen voelboekje’ waarin hij zich van mij mocht uiten over zijn zieke moeder. Ook al was het onder rekentijd. ‘Je bent de enige juf die écht naar mij luistert,’ zei hij. Daarna kon hij pas weer doorrekenen. De luikjes moeten openstaan voordat een kind kan leren.

Zelf ben ik altijd al gevoelig geweest. Als klein meisje, tiener en jongvolwassene heb ik me vaak een beetje “anders” gevoeld. Nu zet ik mijn gevoeligheid in als kracht en help ik kinderen, jongeren, volwassenen en professionals hetzelfde te doen!

Wat ben ik blij dat ik in 2014 voor het ATMA Instituut in Amersfoort heb gekozen voor het leren coachen van kinderen en jongeren. Toen wist ik: “Dit is wat ik moet doen!” Nu mag ik elke dag kinderen en jongeren dat duwtje in de rug geven die zij en hun ouders nodig hebben om weer lekkerder in hun vel te zitten.

De wereld van kinderen van tegenwoordig is vol prikkels. Meer dan ooit tevoren in dit digitale tijdperk. Op school worden de groepen groter, de ruimtes kleiner en wordt er van kinderen verwacht de aandacht bij zichzelf te houden. De aandacht en concentratie is vaak alleen naar buiten gericht en niet naar binnen. Kinderen willen wel, maar weten vaak niet hoe met alle prikkels om te gaan.

Als Droom & Relaxtrainer (mindfulness) is het mijn missie is om elk kind naar dat stille, veilige plekje in zichzelf te leren reizen. Daar waar het helemaal zichzelf kan zijn, rust kan vinden en kan strálen! 

Als Rots & Watertrainer leer ik timide kinderen sterker en met meer zelfvertrouwen naar buiten te treden en energieke kinderen juist de rust en beheersing bij zichzelf te vinden.

Vertrouwen

Mede door mijn kindercoachopleiding, mindfulnesservaring en persoonlijke zoektocht weet ik beter dan ooit wat mijn kwaliteiten en valkuilen zijn en hoe deze op een positieve manier in te zetten. Ik weet wie ik ben, wat ik de wereld te bieden heb en ben apetrots op mezelf! Deze inzichten zorgen ervoor dat ik op mijn intuïtie durf te vertrouwen tijdens het coachen. Dit vertrouwen deel ik met alle liefde met kinderen en ouders.

Familie, vrienden, klimmen, yoga, mountainbiken, mindfulness en de natuur houden mij in balans. Oja, ik kan ook nog heel goed ‘kind’ zijn! Hierdoor stem ik gemakkelijk af op de beleving van het kind zonder oordeel en met een open blik. En wat is het toch fijn om meer te zijn gaan leven naar mijn eigen behoeften en verlangens. Te omarmen wat ik voel. Mijn kwetsbaarheid is mijn kracht en ik ben trots op wie ik ben.

Kinderen mogen zijn wie zijn ze zijn. Dan ontstaat er rust en ruimte in die hoofdjes, echt waar.

Mijn hart zegt dat elk kind de wereld iets unieks te bieden heeft dat gezien mag worden. Het enige wat wij als volwassenen mogen leren is onze ogen openen.

Kinderen écht zien zoals ze zijn.

 

Lieve groet,

 

Kyrsten

Kyrsten

06 108 96 336 Kyrsten
Heb je tijdens het rondkijken een vraag?
Ik help je graag!