Workshop Droom & Relax ouder & kind

Herken jij je kind in één of meer van onderstaande punten?

Minder zelfvertrouwen door onzekerheden en angsten.
Zie jij je zoon of dochter thuis zichzelf zijn vol zelfvertrouwen maar in de buitenwereld soms (onnodig) angstig en onzeker? Vooral bij nieuwe dingen, veranderingen en als het plotseling ‘anders’ gaat?

Last van een vol hoofd met (pieker)gedachten, zorgen en/of emoties.
Maakt ‘t zich vaak zorgen over dingen die het moeilijk vindt? Zegt je kind dat zijn of haar hoofd zo vol zit? Zie je je kind denken maar niks zeggen? Maakt je kind zich druk over dingen die nog lang niet spelen? Komt je zoon of dochter slecht in slaap doordat het ligt te piekeren? Zie je dat je zoon of dochterlief langere tijd niet lekker in zijn of haar vel zit?

Moeite om rustig te blijven in stressvolle situaties.
Raakt je kind snel in paniek of geëmotioneerd zoals bij het maken van toetsen, spreekbeurt, het gat bij zwemmen of andere dingen die hij of zij moeilijk vindt? Wordt je kind gefrustreerd als het iets niet meteen goed kan? Geeft hij of zij het snel op?

Moeite om de aandacht bij zichzelf te houden en zich te concentreren.
Doet je kind zijn of haar best om te concentreren maar raakt hij of zij snel afgeleid? Heeft ‘t hierdoor moeite met doorwerken en school/huiswerk afkrijgen? Zie je regelmatig uitstelgedrag bij je zoon of dochter?

Moeite met ontspannen en/of slapen.
Zie je dat je kind moeilijk in slaap komt door onrust in hoofd en/of lijf? Is je kind ’s avonds actief en vol verhalen terwijl het eigenlijk bedtijd is?

Zijn sommige dingen misschien ook wel een beetje herkenbaar bij jezelf?

Dan is mijn Droom & Relax workshop zéker iets voor
jou en je kind!

Ik help jullie omgaan met jullie volle hoofd waardoor jullie beiden meer ontspanning voelen.

Door middel van mindfulness, kindercoaching en droomverhalen groeit je kind in:

Beter begrijpen en benoemen van EMOTIES & GEVOELENS
Je merkt dat je kind beter om kan gaan met zijn of haar emoties en gevoelens. Hierdoor begrijp je als ouder je zoon of dochter beter. Je hoort dat je kind weer opener is over wat er in zijn of haar hoofdje speelt waardoor je meer verbinding voelt.

Beter SLAPEN
Je ziet dat je kind makkelijker slaapt waardoor het uitgerust de dag begint.

Meer ZELFVERTROUWEN
Je ziet dat je zoon of dochterlief zelfvertrouwen uitstraalt en zich trots kan voelen. Ook bij het doen van lastige dingen, gaat je kind ervoor!

Beter leren omgaan met SPANNING & PRIKKELS
Je merkt dat je kind weet wat te doen als het stress voelt. Bijvoorbeeld hoe kalm te reageren op spannende momenten op bijvoorbeeld school of tijdens een hobby. Hij of zij weet hoe zichzelf af te sluiten bij teveel prikkels. Of wat te doen bij te weinig prikkels!

Beter CONCENTREREN
Je ziet dat je kind langer de aandacht kan vasthouden op bijvoorbeeld huiswerk en in de klas tijdens de uitleg.

Innerlijke RUST
Je ziet dat je zoon of dochter zichzelf durft te zijn in situaties waarin het zich eerst aanpaste.

Meer PLEZIER en COMPASSIE voor zichzelf en de ander
Je hoort je kind weer vaker lachen en plezier hebben in zijn of haar jonge leventje!

Over de workshop
Tijd: 14.30 tot 16.15 uur
Leeftijd: vanaf 6 t/m 12 jaar (neem even contact met me op als je kind ouder of jonger is)
Er wordt aandacht besteed aan ademhalingsoefeningen (mindfulness), creativiteit en ontspanning op een speelse, leerzame manier.
We eindigen met een ontspannend droommeditatieverhaal. Kinderen en ouders mogen tijdens het geleide meditatieverhaal heerlijk ontspannen liggen op de droommatjes en wegdromen met speciale relaxmuziek op de achtergrond. De verhalen spreken tot je hart en intuïtie, in plaats van tot de ratio. Elk verhaal eindigt met een speciale uitspraak/positieve affirmatie. Hierdoor blijft er uiteindelijk een krachtig gevoel bij de kinderen achter, dat ook thuis en op school positief doorwerkt. Kinderen voelen hun kracht en het beste uit henzelf komt omhoog.
Na elke les ontvang je de mindfulnessoefening per audio via de app om thuis mee aan de slag te gaan. Mindfulness is het trainen van je aandachtsspier dus oefening thuis is nodig om het doel te bereiken wat je kind graag zou willen.

Wat zeggen andere ouders?

‘’Ontzettend bedankt voor de workshop & audio’s, je vertrouwen en het snel kunnen bereiken van de kids in hun taal. Norah (9) en ik zagen het als een interessante ervaring, hoe is het om te ontspannen samen met je kind/moeder.

De grootste winst vond ik in alle hectiek in het momentum zijn- samen met je kind en toch ieder zijn eigen ervaring/gevoel, alles mag er zijn.

Je leert je kind en jezelf beter kennen, het levert inzichten op waarmee je gericht aan de slag kunt gaan. Ook m.b.t. de opvoeding. We vonden het erg leuk en leerzaam!”

‘’Wat was dat een fijne ervaring met de kinderen samen, zeg! Jij was ook zo goed met de kinderen. Je weet wat ze nodig hebben.

Beide kinderen willen graag weer bij je komen, ze vonden je aardig en ze vonden het een fijne ervaring. Tobias (7) zei nog in bed dat hij het prettig vond dat je hem zichzelf liet zijn en niet boos op hem werd.

Dank je wel dat je de tijd nam, dat je de kids echt zag, en voor de kalmte en verbinding die het ons bracht. We praten al in ‘berg’ en “hee dat was een popcorn’ (auto terug naar huis).”


Wil je meedoen met jouw zoon of dochter?

Waar: Solide Yoga in Wateringen – Veenland 27
Wanneer: Zondag 2 juli 2023
Tijd: 14.30 – 16.15 uur
Prijs: € 35 voor ouder en kind

Wil je met meer kinderen meedoen? Neem dan even contact met mij op. Maak je iemand anders enthousiast voor deze prachtige workshop Droom & Relax ouder & kind, dan ontvang je extra 10% korting.

Droom- & Relaxworkshops voor Tieners

Op zondag 3 september is er ook een Droom & Relax workshop (mindfulness) voor tieners.

Tieners zijn altijd druk (in hun hoofd) maar er is een kans voor hen om te leren om te stoppen, ademen en het huidige moment op te merken met mindfulness beoefening.

De middelbare schooltijd kan een prachtig periode in het leven zijn. Er worden duurzame vriendschappen gesloten. Hobby’s veranderen in passies. En er vindt zoveel leren en groei plaats. Toch zijn deze jaren in veel opzichten niet toegankelijk en kunnen ze met een korreltje zout worden genomen.

Het is niet eenvoudig om mindfulness aan wie dan ook uit te leggen, laat staan aan tieners. Daarom wil ik bij tieners laten zien wat er voor hen persoonlijk in zit. Ik leg mindfulness uit als een manier om beter om te gaan met lastige emoties en gedachten die ze kunnen ervaren. Ook hoe je omgaat met afleiding als social media en de druk om te zijn zoals de ideaalplaatjes.

Als ze zich gestrest, overbezorgd of angstig voelen, is mindfulness een hulpmiddel dat ze overal en altijd kunnen gebruiken om deze uitdagende gevoelens te leren accepteren en te kalmeren.

 • De Droom & Relaxworkshop voor tieners (12-15 jr) zal plaatsvinden op zondag 3 september van 14.30 tot 16.15 uur. De prijs is € 25,-. Maak je iemand anders enthousiast, dan ontvang je 10% korting!

 

Wil je je aanmelden of heb je vragen?

Vul dan even het contactformulier in!

  Gratis E-book
  Droom & Relax

  (mindfulness)

  Laat je gegevens achter en ontvang het e-book in je mailbox!

  We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie. (Check ook even je reclame box)

  Gratis E-book
  Droom & Relax

  (mindfulness)

  Laat je gegevens achter en ontvang het e-book in je mailbox!

  We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie. (Check ook even je reclame box)

   Contact

   * is verplicht