Droom & Relaxtraining op scholen en bso’s

 

Mindfulness of aandachttraining wordt de laatste jaren steeds meer op scholen en bso’s toegepast. In onze snelle, steeds veranderende maatschappij krijgen niet alleen volwassenen, maar ook kinderen het steeds drukker. De ‘aan-knop’ werkt goed, maar de ‘pauze-knop’ is lastiger te vinden. Geen enkele generatie is opgegroeid met zoveel prikkels als de kinderen van nu. Leerkrachten en pedagogisch medewerkers ervaren veel onrust in de groep.

Mindfulness is een liefdevol en werkzaam antwoord.

Met Mindfulness stimuleer je niet alleen het leren. Maar ook het zelfvertrouwen, de creativiteit en de executieve functies zoals planning, aandacht en werkgeheugen. Het brein komt tot rust, impulsief gedrag en stressreacties nemen af. Er ontstaat rust, geconcentreerde aandacht en ontspanning. Welk kind gun je dit niet?

Als ik me onrustig voel, ga ik eerst even zitten met mijn beste vriend, mijn adem. Dan word ik weer rustig in mijn hoofd.
Mara 9 jaar

 

Wat gaan we doen?

 

Aan de hand van stilte-oefeningen, zintuiglijke oefeningen, spelletjes, relax en droomverhalen, gesprekjes en beweging leer ik kinderen zichzelf stap voor stap een beetje beter kennen. Ze leren onderscheid te maken tussen het denkhoofd en het lichaam. Mijn Droom & Relaxtraining helpt kinderen om te gaan met thema’s als ontspanning, geduld, vertrouwen en loslaten. Ook leren ze hoe ze altijd terug kunnen gaan naar hun ademhaling en wat de adem je eigenlijk kan vertellen. Vriendelijke aandacht, voor jezelf én anderen. Slapen, omgaan met emoties en concentreren gaan ook veel beter.

Hoe mooi is het dat we dit op jonge leeftijd al mee kunnen geven aan kinderen zodat ze er nu én op latere leeftijd er profijt van hebben?

Zowel de kinderen als de leiding van NSO Het Schuitengat hebben enorm genoten van deze betoverende ervaring. Kyrsten is een enthousiaste en ervaren deskundige als het gaat om begeleiden en coachen van kinderen.Bij ons heeft ze een Droom en Relax training gegeven aan een groep van tien kinderen die ze van begin tot eind wist te boeien met haar mooie balans van actief en passief relaxen.  Dit gaan we zeker vaker doen want ik zag dat het veel positiefs teweegbracht bij de kinderen en bij ons!

Titiaan Benders, BSO Het Schuitengat

Mijn dochter (12 jaar) is snel overprikkeld en kan mede daardoor moeilijk in slaap komen. De training heeft hierbij heel goed geholpen, na elke sessie was ze helemaal relaxed. Kyrsten is een top kindercoach met veel inlevingsvermogen en zorgzaamheid. 100% aanrader!

Yvonne, moeder van Elsie

Onze dochter (9) heeft de Droom en Relax training gevolgd. Ze heeft goede handvatten gekregen om zelf met onrustige momenten om te gaan. Ze vond het heel ontspannend. Kyrsten heeft een natuurlijke rustige uitstraling waarbij mijn dochter vanzelf open ging en emoties laat stromen.

Marc, vader van Veerle

Interesse?

 

De Droom & Relaxtraining kan op dinsdag, donderdag of vrijdagmiddag worden afgenomen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. De training bestaat uit 4 lessen van één uur. In overleg zijn meerdere opties mogelijk. zoals bijv. een éénmalige workshop. Voor middelbare scholen behoort een jongerentraining (vanaf 12-16 jaar) ook tot de mogelijkheden. 

Wil je meer weten?

Download dan de onderstaande flyer of vul het contactformulier in. Ik vertel je tijdens een belafspraak graag alles over de mogelijkheden!

Flyer Droom & Relaxtraining voor bso's en scholen

Gratis E-book
Droom & Relax

(mindfulness)

Laat je gegevens achter en ontvang het e-book in je mailbox!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie. (Check ook even je reclame box)

Gratis E-book
Droom & Relax

(mindfulness)

Laat je gegevens achter en ontvang het e-book in je mailbox!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie. (Check ook even je reclame box)

    Contact

    * is verplicht