Kyrsten

Op de basisschool was ik één van de beste leerlingen uit de klas omdat ik goed kon leren. Ik lag goed in de groep maar op mijn rapport stond wel altijd dat ik regelmatig afdwaalde tijdens de les. Ik voelde ieders stemming aan, hielp andere kinderen zich goed te voelen en wilde graag de sfeer harmonieus houden. Dat deed ik door dan júist de clown uit te hangen om anderen op te vrolijken en om mijn onzekerheid te verbergen.

Vol hoofd

Ik had niet zoveel zelfvertrouwen maar dat compenseerde ik door extra mijn best te doen. Dat kostte een hoop energie! Aan de buitenkant was ik een vrolijke, hardwerkende meid maar in mijn hoofd stonden mijn (pieker)gedachten regelmatig in de file. Regelmatig had ik last van een vol hoofd. Van prikkels van buitenaf (drukte) maar ook interne prikkels zoals piekergedachten en zorgen. Mijn hoofd was een soort browser met teveel tabbladen open. Over dingen in de toekomst die nog helemaal niet aan de orde waren of juist over het verleden. Ik weet nog goed dat ik me in de brugklas al zorgen kon maken of ik wel voor mijn eindexamen zou slagen. Waar klasgenoten zich van te voren verheugden op kamp, kreeg ik al stress bij het woord alleen! Zowel op de basisschool als op de middelbare. Ik kon me hierdoor verliezen in mijn volle hoofd en voelde me dan somber. Het lukte mij niet snel om vanuit die negatieve gedachtespiraal weer terug in het ‘hier en nu’ te komen.

Ik ben altijd al gek geweest op kinderen. Als iemand mij vroeg wat ik wilde worden, zei ik altijd: Juf! Op mijn eerste stagedag op 17-jarige leeftijd ging ik alleen tússen de kinderen zitten. Daar voelde ik mij blijkbaar meer op mijn plek. Mijn mentrix vroeg me vóór de klas te komen staan. Diep van binnen wist ik vanaf dat moment dat het onderwijs niet helemaal mijn plek was. Achteraf gezien ben ik blij dat ik een achtergrond heb in het onderwijs omdat ik de belevingswereld van een (school) kind goed ken. Het onderwijs vol prikkels kostte mij veel energie. Meer dan mijn collega’s, besteedde ik aandacht aan sociale emotionele ontwikkeling. Als je lekker in je vel zit, leer je ook beter. Ouders en kinderen liepen met mij weg maar zelf was ik na een werkdag uitgeblust. Dit liet ik aan de buitenkant niet zien want wat ik goed kon, was doorzetten. En een masker opzetten. In positieve maar in dit geval in negatieve zin. Ik luisterde niet naar mijn lijf en gevoelens. Dit resulteerde uiteindelijk in overspannenheid.

Mindfulness

Al die tijd voelde ik dat ik op zoek was naar mijn ‘happy self’ maar ik kon die op de één of andere manier maar niet vinden. Ik was gevoeliger en voelde me anders dan mijn vriendinnen. En een laatbloeier. Totdat ik via de huisarts in 2010 hoorde over een cursus mindfulness. Volgens hem de eerste hulp bij een vol hoofd én de sleutel naar innerlijke rust. Hij had gelijk. De puzzelstukjes vielen op hun plaats! Ik voelde eindelijk die rust van binnen. Ook in mijn hoofd! Had ik die relax-knop maar eerder in mijn leven gevonden.. Dan had ik mezelf  eerder begrepen en kunnen aangeven wat ik nodig had aan de buitenwereld.

Wat is er sindsdien precies veranderd?

Met behulp van een holistisch loopbaancoach nam ik de sprong in het diepe om me op mijn 31e te gaan omscholen als Ouder &Kindcoach, mindfulnesstrainer en gastouder. Ook ben ik inzetbaar als Rots & Watertrainer voor meer zelfvertrouwen op individuele basis en in groepsverband. “If you love what you doyou‘ll never work a day in your life. Zo voelt het nu voor mij! Ik werk op een voor mij gezonde manier met plezier, passie en liefde voor kinderen en ouders.

Verder ben ik niet meer zo snel overprikkeld, kan ik veel beter omgaan met stressmomenten, emoties en piekergedachten, slaap en concentreer ik beter en heb ik meer energie over om leuke dingen te doen in mijn leven. Mijn grenzen liefdevol aangeven zonder mij schuldig te voelen naar de ander, gaat mij nu natuurlijk af. Ik durf volledig mezelf te zijn en voor mezelf te kiezen. Familie, vriendinnen, mijn lieve gastkinderen, yoga, mountainbiken, dansen, boksen, mindfulness en de natuur houden mij in balans. Ik leef en geniet meer dan ooit. Dit is precies wat ik iedereen gun! En de reden waarom ik doe wat ik doe met heel mijn hart.

Zelfvertrouwen kan je leren

Ik omring me het liefst met gelijkgestemden. My vibe attracts my tribe! Noem het anders, (hoog)gevoelig, spiritueel, wel/geen label. Wij accepteren onszelf en elkaar precies zoals we zijn. Dat voelt voor mij echt als thuiskomen. Ik weet wie ik ben, wat ik de wereld te bieden heb en ben apetrots op mezelf. Met mijn zelfvertrouwen zit het nu dus wel goed!

Kinderen met volle hoofden leren zo ontspannen mogelijk te leren leven is mijn missie. Als ik zie dat kinderen opeens zien dat er meerdere wegen naar Rome leiden in plaats van die ene doodlopende weg steeds maar weer op en neer te bewandelen, maakt mij dat gelukkig.

 

Wat nog meer typisch Kyrsten is:

Mijn vrijheid is mijn alles!

Ik houd van rust in meditatie en natuur én kan ook losgaan op oldschool house en hiphopmuziek.

Oja, dat ik hooggevoelig ben, betekent niet dat ik over mij heen laat lopen. Ik boks en mountainbike 🙂

Er is altijd tijd genoeg om te laat te komen, zeg maar.

Ik heb daarentegen zeeën van geduld en geef anderen graag de ruimte.

Mijn doorzettingsvermogen, inlevingsvermogen, flexibiliteit en out of the box denken zijn kwaliteiten waar ik trots op ben.

Het strand is mijn tweede thuis.

Oja, ik kan ook nog heel goed ‘kind’ zijn. Trampolines, zonder gene.

Als HSS-er, zoek ik (sociale) prikkels uit de buitenwereld op om me goed te voelen. Daarna heb ik ook weer tijd nodig om lekker in mijn uppie op te laden.

Als meisje was ik fan van Gloria Estefan. Rhythm Is Gonna Get You!

Luiaards, koala’s en honden zijn mijn lievelingsdieren.

Mijn visie is dat als je weet wie je (als kind) bent en wat je nodig hebt, dat je dan een gelukkiger leven kunt leiden. Het scheelt een hoop (kop)zorgen en stress. Als je je eigen persoonlijke ‘handleiding’ al op jonge leeftijd kent, haal je later alles uit het leven wat er voor jou in zit.

Niks vind ik mooier dan ‘t leven van kinderen en ouders verlichten zodat zij vrijer en zorgelozer kunnen zijn.

Contactformulier

    * is verplicht