Wat doe ik?

Mijn naam is Kyrsten Jongenotter, trotse eigenaresse van Kyrsten Kindercoaching. Na een jarenlange carrière in het basisonderwijs ben ik sinds 2015 gecertificeerd Ouder & Kindcoach en Droom & Relaxtrainer (mindfulness).  Ook ben ik sinds 2018 officieel Rots & Watertrainer.

Daarnaast werk ik ook als gastouder van een kleuter, dreumes en een baby. Opvoeden gaat mij heel natuurlijk af. Dit komt ook mijn coaching ten goede omdat ik inzicht heb in het gezinsleven. Hiervoor heb ik jaren voor de klas gestaan. Mijn onderwijservaring zorgt ervoor dat ik ook in schoolsituaties efficiënt kan coachen.

Ouder & kindcoaching

In mijn hart ben ik altijd al een Kindercoach geweest. Het beroep bestond alleen nog niet toen ik als 21-jarige voor de klas stond. Als juf was ik altijd geïnteresseerd in hoe kinderen zich voelden.

Ik genoot van de één op één momenten waarin ik oprechte aandacht kon geven! Kinderen wisten mij ook altijd te vinden als ze even hun ei kwijt wilden. Helaas was die tijd altijd schaars met een groep van 25 kinderen. Als snel merkte ik dat mijn interesse en expertise lag bij (hoog)gevoelige kinderen en hun (sociaal emotionele) ontwikkeling. Ik weet nog goed dat Jeroen uit groep 4 me vertelde zo blij te zijn met zijn eigen ‘voeldagboekje’ waarin hij zich van mij mocht uiten over zijn zieke moeder. Ook al was het onder rekentijd. ‘Je bent de enige juf die écht naar mij luistert,’ zei hij. Daarna kon hij pas weer doorrekenen. De luikjes moeten openstaan voordat een kind kan leren.

Zelf ben ik altijd al gevoelig geweest. Ik was dat meisje dat zag dat een ander kind niet lekker in zijn of haar vel zat, dat goed kon troosten en luisteren en dat zich verantwoordelijk voelde om de sfeer harmonieus te houden. Dat deed ik door dan júist de clown uit te hangen om anderen een positief gevoel te geven en om mijn onzekerheid te verbergen. Ik was als meisje ook altijd bezig met verbinden. Buitenspelen was wat ik het liefste deed. Binnen no-time waren alle buurtkinderen buiten omdat ik ze ophaalde. Ook speelde ik het liefst met jongere kinderen en als een soort verantwoordelijke ‘mama’ paste ik al jong op kleine kinderen en deed ik de leukste activiteiten met ze. Achteraf gezien vind ik het heel bijzonder dat ouders toen als zo’n groot vertrouwen in mij hadden terwijl ik zelf ook nog kind was. Toen al één van mijn kwaliteiten!

Als klein meisje, tiener en jongvolwassene heb ik me vaak een beetje “anders” gevoeld. Nu zet ik mijn gevoeligheid in als kracht en help ik kinderen, jongeren, volwassenen en professionals hetzelfde te doen!

Nog elke dag ben ik blij met de keuze voor mijn coachopleiding bij het ATMA Instituut. Toen wist ik: “Dit is wat ik moet doen!” Nu mag ik elke dag kinderen en jongeren dat duwtje in de rug geven die zij en hun ouders nodig hebben om weer lekkerder in hun vel te zitten.

De wereld van kinderen van tegenwoordig is vol prikkels. Meer dan ooit tevoren in dit digitale tijdperk. Op school worden de groepen groter, de ruimtes kleiner en wordt er van kinderen verwacht de aandacht bij zichzelf te houden. De aandacht en concentratie is vaak alleen naar buiten gericht en niet naar binnen. Kinderen willen wel, maar weten vaak niet hoe met alle prikkels om te gaan. Prikkels van buitenaf maar ook interne prikkels zoals piekergedachten, zorgen en stress.

Als Droom & Relaxtrainer (mindfulness) is het mijn missie is om elk kind naar dat stille, veilige plekje in zichzelf te leren reizen. Daar waar het helemaal zichzelf kan zijn, rust kan vinden en kan strálen! 

Als Rots & Watertrainer leer ik timide kinderen sterker en met meer zelfvertrouwen naar buiten te treden en energieke kinderen juist de rust en beheersing bij zichzelf te vinden.

Vertrouwen

Mede door mijn kindercoachopleiding, mindfulnesservaring en persoonlijke zoektocht weet ik beter dan ooit wat mijn kwaliteiten en valkuilen zijn en hoe deze op een positieve manier in te zetten. Ik weet wie ik ben, wat ik de wereld te bieden heb en ben apetrots op mezelf! Deze inzichten zorgen ervoor dat ik op mijn intuïtie durf te vertrouwen tijdens het coachen. Dit vertrouwen deel ik met alle liefde met kinderen en ouders.

Familie, vriend(en), yoga, sporten, mindfulness en de natuur houden mij in balans. Oja, ik kan ook nog heel goed ‘kind’ zijn! Hierdoor stem ik gemakkelijk af op de beleving van het kind. Als ik een trampoline, zie, spring ik erop! Ook al ben ik de enige volwassene, haha!

Wat is het toch fijn om de afgelopen jaren meer te zijn gaan leven naar mijn eigen behoeften en verlangens. Te omarmen wat ik voel. Mijn kwetsbaarheid is mijn kracht en ik ben trots op wie ik ben!

Mijn hart zegt dat elk kind de wereld iets unieks te bieden heeft dat gezien mag worden. Het enige wat wij als volwassenen mogen leren is onze ogen openen.

Kinderen écht zien zoals ze zijn.

Lieve groet,

Kyrsten

 

Heb je tijdens het rondkijken een vraag?
Ik help je graag!

06 108 96 336

Contact

* is verplicht