Rots en Water is een bewezen effectieve methode om de weerbaarheid en het zelfvertrouwen van kinderen te vergroten.

Rots staat voor je krachtig voelen en opkomen voor jezelf. Water staat voor soepel meebewegen in het contact met anderen en oog hebben voor elkaar.

Reageer je als Rots of als Water? In de training leer je de juiste balans vinden tussen je Rots- en je Waterdeel. De kinderen leren op zichzelf te vertrouwen en dat ze een keuze hebben in hoe te reageren.

De Rots en Water training is bedoeld voor jongens en meisjes in het basisonderwijs  en voortgezet onderwijs die beter voor zichzelf willen opkomen en hierbij meer zelfvertrouwen en weerbaarheid kunnen gebruiken. In deze tijd waarin groepsdruk en pesten (ook via social-media) veel voorkomen, is het fijn om stevig in je schoenen te staan. Ook als je – gelukkig – niet gepest wordt, zijn er momenten waarop je anders wilt reageren dan je doet, bijvoorbeeld heel boos wordt, gaat huilen of dingen doet tegen je zin.

Vooral doen, ervaren en plezier hebben!

Kinderen ervaren tijdens deze training hoe sterk ze zelf zijn en wat ze door middel van hun eigen gedrag kunnen realiseren. Tijdens de trainingen gaan we werken aan bewustwording door vooral heel veel te doen, zelf ervaren en voelen. Hoe kun je stevig staan, hoe voelt het om goed oogcontact te maken, wat kun je doen met je ademhaling, lichaamstaal en uitstraling. Grenzen voelen en aangeven en opkomen voor jezelf.

De training kan je kind helpen, door:

  • meer zelfvertrouwen, zelfreflectie en zelfbeheersing te ontwikkelen
  • eigen keuzes leren maken en te vertrouwen
  • ontwikkeling van betere communicatieve en sociale vaardigheden
  • conflicten leren voorkomen en oplossen
  • werken aan assertiviteit
  • bewustwording lichaamstaal van zichzelf en anderen.

 

Rots en Water op school: Zelfvertrouwen Haaglanden

Trainingen op basisscholen en bso’s geef ik samen met een andere ervaren, gecertificeerde Rots en Water trainer. Meer weten over mijn aanbod in samenwerking met Natasja Aussems, Praktijk Mi Corazon? Wij werken samen onder de naam Zelfvertrouwen Haaglanden. Klik dan hier. 

Of stuur mij een bericht via mijn contactformulier.

Wij bieden maatwerk en maken op deze manier groep(en) Rots en Water.  Heeft u interesse? Wij komen graag geheel vrijblijvend langs om uit te leggen wat de training inhoudt en wat we voor uw school kunnen betekenen afgestemd op uw wensen en doelen.

Rots & Water individueel

Sommige kinderen komen (nog) niet tot hun recht in een groep en hebben baat bij individuele aandacht.

U kent uw kind het beste. Heeft uw kind behoefte aan een individueel begeleidingstraject? Ook dit behoort tot de mogelijkheden. Elementen uit de Rots en Water training kunnen hierbij worden ingezet. Ook hier geldt dat ik maatwerk bied. Ouders zijn bij het gehele traject betrokken.

Na een Rots en Watertraining staan kinderen en ouders steviger in hun schoenen en hier hebben zij een leven lang profijt van. Rots & Water op individuele basis bied ik aan in mijn praktijkruimte aan huis en bij goed weer buitenshuis.

Korte video over Rots & Water 

Kosten en Vergoeding

Er zijn een aantal Zorgverzekeraars die de Rots en Water training geheel òf gedeeltelijk vergoeden (soms wel 75% tot 320,- euro). Het is dus zinvol vooraf bij je Zorgverzekeraar te checken hoe het zit met de vergoedingsmogelijkheden. De Rots en Water training valt onder “Overige psychologische zorg” (tweedelijns zorg).

Wil je meer weten of Rots en Watertraining iets voor je kind is, bel gerust voor informatie. E-mailen kan natuurlijk ook, dan neem ik contact op.  Zie het contactformulier aan de zijkant van deze pagina.

Rots & Watertraining
1 uur individueel
€ 77,50
Rots & Watertraining
groepen
Offerte op aanvraag

 

Kyrsten

Heb je tijdens het rondkijken een vraag?
Ik help je graag!

06 108 96 336

Contact

* is verplicht