Rots en Water is een bewezen effectieve methode om de weerbaarheid en dus het zelfvertrouwen bij kinderen te vergroten.

Rots staat voor je krachtig voelen en opkomen voor jezelf. Water staat voor soepel meebewegen in het contact met anderen en oog hebben voor elkaar.

Reageer je als Rots of als Water? In de training leer je de juiste balans vinden tussen je Rots- en je Waterdeel. De kinderen leren op zichzelf te vertrouwen en dat ze een keuze hebben in hoe te reageren.

De Rots en Water training is bedoeld voor jongens en meisjes in het basisonderwijs die beter voor zichzelf willen opkomen en hierbij meer zelfvertrouwen en weerbaarheid kunnen gebruiken. In deze tijd waarin groepsdruk en pesten (ook via social-media) veel voorkomen, is het fijn om stevig in je schoenen te staan. Ook als je – gelukkig – niet gepest wordt, zijn er momenten waarop je anders wilt reageren dan je doet, bijvoorbeeld heel boos wordt, gaat huilen of dingen doet tegen je zin.

Vooral doen, ervaren en plezier hebben!

Kinderen ervaren tijdens deze training hoe sterk ze zelf zijn en wat ze door middel van hun eigen gedrag kunnen realiseren. Tijdens de trainingen gaan we werken aan bewustwording door vooral heel veel te doen, zelf ervaren en voelen. Hoe kun je stevig staan, hoe voelt het om goed oogcontact te maken, wat kun je doen met je ademhaling, lichaamstaal en uitstraling. Grenzen voelen en aangeven en opkomen voor jezelf.

De training kan je kind helpen, door:

  • meer zelfvertrouwen, zelfreflectie en zelfbeheersing te ontwikkelen
  • eigen keuzes leren maken en te vertrouwen
  • ontwikkeling van betere communicatieve en sociale vaardigheden
  • conflicten leren voorkomen en oplossen
  • werken aan assertiviteit
  • bewustwording lichaamstaal van zichzelf en anderen.

Rots & Water in kleine groepen

De training van 8 lessen van 60 minuten wordt in kleine groepen van maximaal 10 kinderen gegeven. Het mooie van deze groepstraining is dat kinderen van en met elkaar leren.

Voorafgaand aan de training vindt er een intakegesprek plaats met ouders en kind. Tijdens les 8 worden alle ouders uitgenodigd om het laatste half uur van de les bij te wonen. Hierin laten de kinderen zien wat ze hebben geleerd en sluiten we gezamenlijk af.

Na een 8-weekse Rots en Watertraining staat het kind sterker in zijn schoenen en heeft hier een leven lang profijt van.

Rots & Water individueel

Heeft uw kind meer behoefte aan een individueel begeleidingstraject? Ook dit behoort tot de mogelijkheden. Elementen uit de Rots en Water training kunnen hierbij worden ingezet.

Rots en Water op school

Trainingen op basisscholen geef ik samen met  een andere gecertificeerde Rots en Water trainer.  In acht lessen van een uur maken wij de groep(en) Rots en Water.  Heeft u interesse? Wij komen graag vrijblijvend langs om uit te leggen wat de training inhoudt en wat we voor uw school zouden kunnen betekenen.

Kosten en Vergoeding

Er zijn een aantal Zorgverzekeraars die de Rots en Water training geheel òf gedeeltelijk vergoeden (soms wel 75% tot 320,- euro). Het is dus zinvol vooraf bij je Zorgverzekeraar te checken hoe het zit met de vergoedingsmogelijkheden. De Rots en Water training valt onder “Overige psychologische zorg” (tweedelijns zorg).

Wil je meer weten of Rots en Watertraining iets voor je kind is, bel gerust voor informatie. E-mailen kan natuurlijk ook, dan neem ik contact op.

Aanmelding voor een training kan via mail naar info@kyrstenkindercoaching.nl.

Rots & Watertraining
1 uur individueel
€ 75
Rots & Watertraining
groepen
Offerte op aanvraag


Kyrsten
Heb je tijdens het rondkijken een vraag?
Ik help je graag!
06 108 96 336

Contact

* is verplicht