Hoe gaan we te werk?


Aanmelding:

In een vrijblijvend, persoonlijke ontmoeting nodig ik jullie als ouders uit om samen met je kind te komen kennismaken. Als er van beide kanten een klik is, volgt het intakegesprek.


Intakegesprek:
Na de persoonlijke kennismaking, stuur ik het Intakeformulier Kyrsten Kindercoaching. Het coachingstraject begint met het intakegesprek. Tijdens de intake wordt het doel vastgesteld en de verwachtingen uitgesproken. Dit gesprek voer ik met beide ouders. Ik probeer een helder beeld te verkrijgen uit alle informatie over je kind.
Als kindercoach gaan we samen op zoek naar de levenslessen die geleerd moeten worden. Dit brengt direct weer beweging. Het kind en de ouders worden zich bewust van de mogelijkheden. Maar deze beweging moet ook ergens heen gaan en dat is het doel waarheen gewerkt wordt.

Het coachingstraject:
Als kindercoach werk ik oplossings- en toekomstgericht. Ouders zijn afhankelijk van de hulpvraag wel of niet aanwezig. Tijdens de persoonlijke kennismaking, het intake- en evaluatiegesprek zijn ouders altijd aanwezig.
 Ik werk eerst aan een vertrouwensband. Vanuit veiligheid en vertrouwen kunnen we gaan bouwen. Soms geef ik ook opdrachten mee naar huis en het is belangrijk dat het kind hierin gesteund wordt.

De evaluatie:
Aan het eind van het traject, volgt er een evaluatiegesprek. Hierin bespreken we hoe het nú gaat en hoe het traject verlopen is. We bespreken de vooruitgang benoemd door het kind zelf en door ouders en/of broertjes of zusjes. Wanneer je kind zich weer fijn voelt en controle heeft over zijn of haar gedrag, ronden we de coaching af. Het kan ook zijn dat we samen besluiten nog een aantal sessies door te gaan omdat je kind net iets meer tijd nodig heeft om zijn of haar doel te bereiken.
Soms kiezen ouders voor een follow-up afspraak na een aantal maanden. Deze terugkomsessie werkt positief door op kinderen omdat ze dan écht hebben gevoeld dat ze het alleen kunnen. Dit zorgt weer voor extra zelfvertrouwen!
Meestal zijn de sessies meer dan voldoende om zelfstandig verder te kunnen. Als er bij de evaluatie blijkt dat er onvoldoende progressie is, kan het zijn dat er intensievere begeleiding nodig is. Dan zal ik doorverwijzen naar collega’s uit mijn betrouwbare netwerk.
Het kan ook zijn dat we samen ontdekken dat de hulpvraag niet van het kind is, maar van u als ouder. Ook dan bekijken we samen wat je als ouder nodig hebt om te kunnen geven wat je kind nodig heeft.
Als kindercoach begeleid ik kinderen en ouders in dit gehele traject en bied ik mogelijkheden om door oefeningen en uitleg nieuwe inzichten en ervaringen mee te nemen op het levenspad.

Mijn manier van coachen

Ik begeleid alle grote en kleine kinderen zo, dat zij zichzelf kunnen helpen. Dat zijn de ene keer actieve werkvormen terwijl een andere keer het weer nodig is, te vertragen, te verstillen. Mijn insteek als coach is positief en oplossingsgericht. Ik laat (spelenderwijs) eigen kwaliteiten ontdekken en leren inzetten. Als coach kijk ik naar wat jij als ouder of jouw kind nodig heeft om weer in je kracht te komen.  Ik stem af op de behoefte van jou of jouw kind. Altijd geef ik ruimte aan eigen inbreng. Zelf problemen oplossen geeft zekerheid en vertrouwen.

Als coach vind ik het belangrijk dat iedereen zich gezien voelt. Er is altijd een reden waarom een kind of jij als ouder, iets laat zien. Samen gaan we ontdekken en onderzoeken wat dit is. Kinderen weten héél goed wat voor hen werkt. Een luisterend oor en praktische handvatten brengen hen dichter bij hun eigen oplossing. Ik neem kinderen en ouders met alle liefde aan de hand op deze ontdekkingsreis!

Gelukkige kinderen, gelukkige ouders.
Gelukkige ouders, gelukkige kinderen.
Onthoud:

Ieder kind en ouder is uniek en elk traject verloopt weer anders!

 

Heb je tijdens het rondkijken een vraag?
Ik help je graag!

06 108 96 336

Contact

* is verplicht