Hoe gaan we te werk?


Aanmelding:

Na de gratis, persoonlijke of online sparringsessie nodig ik jullie als ouders uit voor het intakegesprek.


Intakegesprek:
Hierin bespreken we samen het van tevoren ingevulde Intakeformulier Kyrsten Kindercoaching. Tijdens de intake wordt het doel definitief vastgesteld en de verwachtingen uitgesproken. Dit intakegesprek is (nog) alleen met beide ouders omdat er zaken kunnen worden besproken die niet relevant zijn voor kinderen. Ik probeer een helder beeld te verkrijgen uit alle informatie uit het intakeformulier.
We samen op zoek naar de levenslessen die geleerd moeten worden. Aan ouders én kinderskant. Dit brengt direct beweging!

Het coachingstraject:
Als kindercoach werk ik altijd oplossings- en toekomstgericht. Ouders zijn afhankelijk van de hulpvraag (en wens van het kind) wel of niet aanwezig. Tijdens de gratis sparringsessie, het intake- en evaluatiegesprek zijn ouders altijd aanwezig. Eerst werken samen aan een vertrouwensband. Vanuit veiligheid en vertrouwen kunnen we gaan bouwen.

De evaluatie:
Aan het eind van het traject, volgt een evaluatiegesprek. Hierin bespreken we hoe het nú gaat en hoe het traject verlopen is. We bespreken de vooruitgang benoemd door het kind zelf en door ouders en/of broertjes of zusjes. Wanneer je kind zich weer fijn voelt en controle heeft over zijn of haar gedrag, ronden we de coaching af. Het kan ook zijn dat we samen besluiten nog een aantal sessies door te gaan omdat je kind net iets meer tijd nodig heeft om zijn of haar doel te bereiken.
Soms kiezen ouders voor follow-up afspraken in de vorm van een borgingstraject. Het doel is dan om het behaalde doel over langere tijd en op zelfstandigere wijze vast te houden. Dit zorgt weer voor extra stevigheid en zelfvertrouwen bij het kind.
In alle gevallen biedt het Kant & Klaar coachtraject meer dan voldoende resultaat. Als er bij de evaluatie blijkt dat er onvoldoende progressie is, kan het zijn dat er intensievere begeleiding nodig is. Dan kunnen we kiezen voor een borgingstraject of ik zal doorverwijzen naar collega’s uit mijn betrouwbare netwerk vanwege de expertise die nodig is voor de hulpvraag.
Het kan óók zijn dat we samen ontdekken dat de hulpvraag niet van het kind is, maar van de ouder. Ook dan bekijken we samen wat je als ouder nodig hebt om te kunnen doorgeven wat je kind nodig heeft.
Als kindercoach begeleid ik kinderen en ouders in dit gehele traject en bied ik mogelijkheden om door oefeningen en uitleg nieuwe inzichten en ervaringen mee te nemen op het levenspad.

Mijn manier van coachen

Ik begeleid alle grote en kleine kinderen zo, dat zij zichzelf kunnen helpen. Dat zijn de ene keer actieve werkvormen terwijl een andere keer het weer nodig is, te vertragen, te verstillen. Mijn insteek als coach is positief en oplossingsgericht. Ik laat (spelenderwijs) eigen kwaliteiten ontdekken en leren inzetten. Als coach kijk ik naar wat jij als ouder of jouw kind nodig heeft om weer in je kracht te komen.  Ik stem af op de behoefte van jou of jouw kind. Altijd geef ik ruimte aan eigen inbreng. Zelf problemen oplossen geeft zekerheid en vertrouwen.

Als coach vind ik het belangrijk dat iedereen zich gezien voelt. Er is altijd een reden waarom een kind of jij als ouder, iets laat zien. Samen gaan we ontdekken en onderzoeken wat dit is. Kinderen weten héél goed wat voor hen werkt. Een luisterend oor en praktische handvatten brengen hen dichter bij hun eigen oplossing. Ik neem kinderen en ouders met alle liefde aan de hand op deze ontdekkingsreis!

Gelukkige kinderen, gelukkige ouders.
Gelukkige ouders, gelukkige kinderen.

Ieder kind en ouder is uniek en elk traject verloopt weer anders!

Gratis E-book
Droom & Relax

(mindfulness)

Laat je gegevens achter en ontvang het e-book in je mailbox!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie. (Check ook even je reclame box)

    Contact

    * is verplicht