Blog volle hoofden

‘Mama, mijn hoofd zit zooooo vol!’

‘Mijn 12 jarige dochter begint te huilen. Door de hoeveelheid huiswerk en de planning raakt ze in paniek. Ze blokkeert en komt geen stap verder.’

 

Blog volle hoofden

 

‘Groep 8 is een enorme sprong vergeleken met groep 7. Er komt zoveel op haar af! Al die keuzes, dat vele huiswerk en dan die CITO waar ze nu al tegenop ziet. Zeker voor mijn stresskippetje met al een overvol hoofd van nature.’ ‘Mam, wil je me alsjeblieft helpen een planning te maken?’

‘Ik probeer haar elke dag eraan te herinneren dat ze wat aan d’r huiswerk moet doen. En niet het leerwerk op het laatste moment te leren maar op de één of andere manier stelt ze het leerwerk altijd uit. Ik zie zo vaak dat vermoeide koppie aan de eettafel dat niks meer opneemt, met van die donkere kringen onder d’r ogen. Soms heb ik gewoon medelijden met d’r. Ik gun haar lekker een week rust, wanneer is het weer vakantie?’

‘Ik krijg hier als ouder ook echt stress want ze neemt mij onbedoeld toch mee in haar paniek rondom het leren. Iedereen krijgt die onrust mee in het gezin.’ Mijn andere kinderen liggen eindelijk op bed en ik heb er een extra taak bijgekregen als huiswerkbegeleider, lijkt het wel…’

‘Tijd voor mezelf? Mijn leven bestaat uit werken, de kinderen verzorgen en slapen.’😕

‘Het zou haar zo goed doen als ze leert omgaan met haar volle hoofd met piekergedachten. Nu vraagt ze continu om bevestiging vragen bij mij, die onzekere gedachten overprikkelen haar. Terwijl ze slim genoeg is. Als ze zo doorgaat, ben ik gewoon bang dat ze een soort school burn-out krijgt. Ik wil dat ze leert vertrouwen op haar eigen kunnen, ze kan zoveel meer dan ze denkt! Ik slaap er zelf ook slecht van.’

Dit is het verhaal van Elise, moeder van Sterre.
Ik ben met Sterre en haar ouders aan de slag gegaan. In mijn praktijk kom ik deze kinderen en ouders regelmatig tegen. Lieve ouder, het antwoord is dichterbij dan je denkt. En je hoeft het niet allemaal alleen te doen. Samen kom je altijd verder.

Samen met deze meid ben ik in het Kant & Klaar coachtraject gaan onderzoeken wat er nodig is om haar volle hoofd bij stressmomenten en prestatiedruk te ontspannen.

Wat rustgevend werkt als je last hebt van paniek, wie en wat je daarbij kan helpen en hoe het schoolwerk stapsgewijs aan te pakken. Dit deden we aan de hand van mindfulness- en ontspanningsoefeningen en een zelfgemaakt leerstappenplan. Moeder weet nu ook wat zij kan doen om haar eigen spanning te reguleren zodat zij haar dochter op een ontspannen manier kan helpen als dit nodig is. Moeder hoeft alleen niet meer zoveel te helpen waardoor ze eindelijk tijd heeft voor dat ene boek wat ze cadeau heeft gekregen.

‘Mijn dochter heeft haar huiswerk nu veel eerder af!’
Moeder mailde mij dat Sterre veel minder piekert en weet wat ze moet doen als ze weer even vastloopt. Ik zie haar weer vaker ontspannen dan alleen maar gespannen. Hierdoor slaapt ze ook veel beter. Natuurlijk ben ik er voor haar als ze me nodig heeft. Maar ik kan nu ook weer vaker genieten van een heerlijke Netflixserie of een goed boek.

Herken jij dit verhaal en is dit iets waar jullie als gezin ook handvatten in kunnen gebruiken? In mijn coachtraject Kant & Klaar, mindful oudercoachingstraject en ook in mijn Droom & Relax ouder & kind workshop gaan we hiermee aan de slag.

Wil jij ook dat je zoon of dochter beter kan omgaan met stress en spanning? Weer meer ontspannen door het (school)leven gaat?

Stuur mij een bericht via het contactformulier.

Ik geef je dan een eerste tip om direct mee aan de slag te gaan én we bespreken samen wat het beste is voor jouw kind.

 

Ontspannen groet,

 

Kyrsten Jongenotter

Kyrsten Kindercoaching contact Werkwijze

Contact  ebook kindercoaching

  Gratis E-book
  Droom & Relax

  (mindfulness)

  Laat je gegevens achter en ontvang het e-book in je mailbox!

  We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie. (Check ook even je reclame box)