6 weekse mindfulness training (incl retraite)

 

Heb jij een hoofd vol gedachten en zorgen waar je regelmatig gek van wordt?

Ben jij zo’n bezige bij die nooit klaar is?

Heb jij het gevoel dat er eigenlijk teveel op je bordje ligt?

Wil je meer bewust in het moment kunnen zijn, kunnen ontspannen en beter leren omgaan met de hectiek van alledag thuis en op werk?

Wil je meer tijd maken voor jezelf maar lukt dat steeds maar niet?

Wil je de positieve effecten van mindfulness ervaren in je leven?

Of je nu wel of geen last van klachten hebt, met persoonlijke ontwikkeling bezig bent of je wilt gewoon een moment in jouw week hebben waarop je tot jezelf komt: de mindfulnesstraining is voor iedereen toegankelijk en biedt iedereen een mooie ontwikkeling!

Veel onderzoek laat zien dat mindfulness zorgt voor een hogere kwaliteit van leven en dat het positieve veranderingen teweegbrengt in cognitief en neurobiologisch functioneren. Ook transformeert mindfulness de manier waarop iemand naar zichzelf en naar de wereld kijkt en daar vervolgens op reageert. Er ontstaat een hogere mate van bewustwording en je kunt beter je grenzen bewaken.

De MBSR mindfulnesstraining is de officiële wetenschappelijk bewezen effectieve training die wereldwijd wordt aangeboden. De training is gebaseerd op het programma van Jon Kabat-Zinn. Je leert mindfulness technieken gecombineerd met compassie-oefeningen en ontwikkelt een ‘mindfulle’ levenshouding.

Tijdens de mindfulness (mbsr/mbct) training besteden we aandacht aan hoe jij omgaat met je gedachten, je emoties en je lichaam. Door het trainen van milde aandacht, mindfulness, leer je minder te reageren vanuit de automatische piloot. En dat geeft vrijheid. Niet je automatische gedrag bepaalt hoe je op een situatie reageert, maar jij maakt een bewuste keuze. In de training leggen we de nadruk op de toepassing van mindfulness in jouw dagelijks leven.

Mijn werkwijze is persoonlijk, praktisch én met humor!

De lessen bestaan grofweg uit drie onderdelen:

  1. praktische oefeningen die je direct zelf kunt toepassen
  2. theorie
  3. bespreken van oefeningen

De mindfulnesstraining is geen therapie, maar een training met gelijkgestemden. Je leert vaardigheden die je kunt toepassen in je leven, zodat je lekkerder in je vel zit. Een groep individuen kan elkaar versterken door samen te oefenen en inzichten uit te wisselen.

De training bestaat uit 6 lessen van 2,5 uur en vindt plaats in Solide Yoga in Wateringen. Je ontvangt iedere les audio’s die je gaat beoefenen gedurende de gehele training. Omdat oefening de belangrijkste weg is tot succes, beperken we het oefenen niet tot de bijeenkomsten. Thuis oefenen is belangrijk voor het resultaat. Echter kan dit voor ieder verschillend zijn omdat ik geloof dat ieder leert op zijn of haar eigen tempo. 

Mindfulness­training is geschikt voor iedereen die een investering wil doen in de kwaliteit van haar/zijn leven, het leven intenser wil (be)leven, meer en intenser wil genieten en bereid is op een nieuwe manier naar haar/zijn eigen patronen te kijken. En voor iedereen die wil leren anders om te gaan met stressvolle ‘weersomstandigheden’ in haar/zijn leven.

Voor de training dien je zelf het Mindfulness werkboek: krachtig en gelukkig leven in het nu, van David Dewulf, aan te schaffen. 

Retraite dagdeel

Tijdens dit dagdeel trekken we onszelf even terug uit ’t dagelijkse leven de natuur in. De focus komt helemaal op jezelf te liggen. Dit werkt ontzettend verdiepend, helend en rustgevend plus het geeft een boost aan je vaardigheid.

De investering die je doet voor jezelf voor een gehele 6 weekse training is € 550,-. Betaal je binnen één dag na de gratis proefles dan betaal je slechts €525.

Wil je meer weten, meedoen of even gratis met mij sparren of de training iets voor jou is en weten wanneer de komende training precies gepland staat?

Vul dan hiernaast het contactformulier in en ik help je vanaf daar graag verder.

    * is verplicht