Wat is een mindfulnesstraining MBSR?

 

Deze training is bedoeld voor iedereen die last heeft van een (over)vol hoofd en graag meer ruimte wil voor zijn/haar hart.

De MBSR mindfulnesstraining is de officiële wetenschappelijk bewezen effectieve training die wereldwijd wordt aangeboden. De training is gebaseerd op het programma van Jon Kabat-Zinn en volgt een vast programma. Je leert mindfulness technieken en ontwikkelt een ‘mindfulle’ levenshouding.

Tijdens de 8 weekse mindfulness (mbsr/mbct) training besteden we aandacht aan hoe jij omgaat met je gedachten, je emoties en je lichaam. Door het trainen van milde aandacht, mindfulness, leer je minder te reageren vanuit de automatische piloot. En dat geeft vrijheid. Niet je automatische gedrag bepaalt hoe je op een situatie reageert, maar jij maakt een bewuste keuze. In de training leggen we de nadruk op de toepassing van mindfulness in jouw dagelijks leven.

Mijn werkwijze is persoonlijk en praktisch, zodat je er thuis gelijk mee aan de slag kan.

De lessen bestaan grofweg uit drie onderdelen:

  1. praktische oefeningen die je direct zelf kunt toepassen
  2. theorie
  3. bespreken van oefeningen

De mindfulnesstraining is geen therapie, maar een training met gelijkgestemden. Je leert vaardigheden die je kunt toepassen in je leven, zodat je lekkerder in je vel zit.

De onderwerpen die aan bod komen:

– les 1: de automatische piloot
– les 2: waarnemen, omgaan met obstakels
– les 3: grenzen
– les 4: stress
– les 5: stress bewust beantwoorden
– les 6: gedachten zijn geen feiten, mindful communiceren
– les 7: zelfzorg, aandacht voor actie
– les 8: blik op de toekomst, hoe nu verder?

De training bestaat uit acht lessen van 2,5 uur. Je ontvangt in de eerste les een werkboek die je kunt gebruiken gedurende de gehele training.

Wil je altijd al meer weten over Mindfulness maar komt het er maar niet van? Heb je dit vaker bij dingen waarvan je weet dat ze juist goed zijn voor je zijn?

Ben jij zo’n bezige bij die nooit klaar is? Heb jij het gevoel dat er eigenlijk teveel op je bordje ligt? Ben je vaak moe, slaap je vaak slecht of kun je niet meer echt genieten? Zit je hoofd vol en ben je vaak aan het piekeren? Heb je last van angstige, of sombere gevoelens of gedachten?

Wil je meer in het moment kunnen zijn, wil je kunnen ontspannen of omgaan met stress of de hectiek van alledag thuis en op werk? Wil je meer geluksmomenten ervaren in je leven? Alleen en/of met je kinderen? Wil je de positieve effecten van mindfulness ervaren? Doen dan mee! Je bent van harte welkom!

Of je nu wel of geen last van klachten hebt, met persoonlijke ontwikkeling bezig bent of je wilt gewoon een moment in jouw week hebben waarop je tot jezelf komt: de mindfulnesstraining is voor iedereen toegankelijk en biedt iedereen een mooie ontwikkeling!

Ik vertel jou graag in een gratis sparringsessie alles over de praktische kant van mijn mindfulnesstraining en over de voordelen ervan in jouw dagelijks leven.

Vul je het contactformulier in als je de eerste stap naar verandering in jouw (gezins)leven wilt zetten?