8 weekse mindfulness training (incl retraite)

 

Vind jij het moeilijk om jezelf op 1 te zetten?

Ben jij zo’n bezige bij die voor iedereen zorgt en ergens op het laatst eens aan zichzelf denkt?

Heb je het gevoel dat je vaak ‘aan’ staat en kun je de ‘uit’ knop lastig vinden?

Wil je meer tijd maken voor je eigen persoonlijke ontwikkeling?

Wil je meer bewust in het moment kunnen zijn, kunnen ontspannen en beter leren omgaan met de hectiek en stress van alledag thuis en op werk?

Wil je beter leren voelen en leren omgaan met (pieker) gedachten en emoties?

Wil je leren bewuste keuzes te maken die goed voor JOU zijn?

Of je nu wel of geen last van klachten hebt, met persoonlijke ontwikkeling bezig bent of je wilt gewoon een moment in jouw week hebben waarop je tot jezelf komt: de mindfulnesstraining is voor iedereen toegankelijk en biedt iedereen een mooie ontwikkeling!

Veel onderzoek laat zien dat mindfulness zorgt voor een hogere kwaliteit van leven en dat het positieve veranderingen teweegbrengt in cognitief en neurobiologisch functioneren. Ook transformeert mindfulness de manier waarop iemand naar zichzelf en naar de wereld kijkt en daar vervolgens op reageert. Er ontstaat een hogere mate van bewustwording en je kunt beter je grenzen bewaken.

De MBSR mindfulnesstraining is de officiële wetenschappelijk bewezen effectieve training die wereldwijd wordt aangeboden. De training is gebaseerd op het programma van Jon Kabat-Zinn. Je leert mindfulness technieken gecombineerd met compassie-oefeningen en ontwikkelt een ‘mindfulle’ levenshouding.

Tijdens de mindfulness (mbsr/mbct) training besteden we aandacht aan hoe jij omgaat met je gedachten, je emoties en je lichaam. Door het trainen van milde aandacht, mindfulness, leer je minder te reageren vanuit de automatische piloot. En dat geeft vrijheid. Niet je automatische gedrag bepaalt hoe je op een situatie reageert, maar jij maakt een bewuste keuze. In de training leggen we de nadruk op de toepassing van mindfulness in jouw dagelijks leven.

Mijn werkwijze is persoonlijk, praktisch én met humor!

De lessen bestaan grofweg uit drie onderdelen:

  1. praktische oefeningen die je direct zelf kunt toepassen
  2. theorie
  3. bespreken van oefeningen

De mindfulnesstraining is geen therapie, maar een training met gelijkgestemden. Je leert vaardigheden die je kunt toepassen in je leven, zodat je lekkerder en lichter leeft. Een groep individuen kan elkaar versterken door samen te oefenen en inzichten uit te wisselen.

De training bestaat uit 8 lessen van 2 uur en vindt plaats bij Solide Yoga in Wateringen. Je ontvangt iedere les audio’s die je gaat beoefenen gedurende de gehele training. Omdat oefening de belangrijkste weg is tot succes, beperken we het oefenen niet tot de bijeenkomsten. Thuis oefenen is belangrijk voor het resultaat.

Mindfulness­training is geschikt voor iedereen die een investering wil doen in de kwaliteit van haar/zijn leven, het leven intenser wil (be)leven, meer en intenser wil genieten en bereid is op een nieuwe manier naar haar/zijn eigen patronen te kijken. En voor iedereen die wil leren anders om te gaan met stressvolle ‘weersomstandigheden’ in haar/zijn leven.

Voor de training dien je zelf een Mindfulness werkboek aan te schaffen. Tijdens de aanmelding informeer ik je over de titel.

Retraite dagdeel

Tijdens dit laatste dagdeel trekken we onszelf even terug uit ’t dagelijkse leven de natuur in. De focus komt helemaal op jezelf te liggen. Dit werkt ontzettend verdiepend, helend en rustgevend plus het geeft een boost aan je vaardigheid.

De investering die je doet voor een gehele 8 weekse training is € 499,- inclusief btw. Betaal je binnen één dag na de gratis proefles dan betaal je slechts €475 inclusief btw.

De eerstvolgende trainingsdata zijn op zondag:

10, 17, 24 sep

1, 8, 15, 28 okt

5 nov

Tijd: 13.00 – 15.15 uur.

Wil je eerst een proefles meedoen om te kijken of het iets voor je is? Kom dan naar de proefles op zaterdag 2 september van 13 tot 14 uur bij Solide Yoga.

Mindfulness én WerkGeluk voor organisaties

Burn-out is aan de orde van de dag. Dagelijks verschijnen er stukken over burn-out en werkstress in dag- en weekbladen. Jongeren (millenials) worden ook wel de ‘burn-outgeneratie’ genoemd. Ja, de werkdruk is vaak hoog, maar dat is niet perse de oorzaak van stress en burn-out. De meeste werknemers gaan niet goed om met stress, waardoor het ziekteverzuim te hoog is, het werkplezier verdwijnt en de productiviteit te laag is. En de oplossing is toch vrij eenvoudig: leer hoe je met werkstress kunt dealen. Het tijdig signaleren van stress op de werkvloer kan lastig zijn. Het is waardevol om in een vroeg stadium zicht te hebben op hoe je mensen zich voelen, zodat je als leidinggevende bijtijds kunt bijsturen of ingrijpen. Je kunt er als manager onzeker van worden als je omgeving geen duidelijke signalen geeft. Je hebt wellicht het gevoel dat je hierin tekortschiet.

Wil je meer weten, meedoen of even vrijblijvend met mij sparren of de training of een mindfulnessworkshop iets voor jou of je organisatie is?

Vul dan hiernaast het contactformulier in en ik help je vanaf daar graag verder.

Gratis E-book
Droom & Relax

(mindfulness)

Laat je gegevens achter en ontvang het e-book in je mailbox!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie. (Check ook even je reclame box)

    Contact

    * is verplicht