Mindfulness / compassie training

8 weekse mindfulness groepstraining (incl retraite)

Vind jij het moeilijk om jezelf op 1 te zetten?

Ben jij zo’n bezige bij die voor iedereen zorgt en ergens op het laatst eens aan zichzelf denkt?

Voel je je onrustig als het stil is om je heen en ben je het liefst zo veel mogelijk bezig?

Heb je het gevoel dat je vaak ‘aan’ staat en kun je de ‘uit’ knop lastig vinden?

Wil je beter leren voelen en leren omgaan met (pieker) gedachten, zorgen en emoties?

Wil je meer tijd maken voor je eigen persoonlijke ontwikkeling?

Wil je meer bewust in het moment kunnen zijn, kunnen ontspannen en beter leren omgaan met de hectiek en stress van alledag thuis en op werk?

Wil je leren bewuste keuzes te maken die goed voor JOU zijn?

Of je nu wel of geen last van klachten hebt, met persoonlijke ontwikkeling bezig bent of je wilt gewoon een moment in jouw week hebben waarop je tot jezelf komt: de mindfulnesstraining is voor iedereen toegankelijk en biedt iedereen een mooie ontwikkeling!

Veel onderzoek laat zien dat mindfulness zorgt voor een hogere kwaliteit van leven en dat het positieve veranderingen teweegbrengt in cognitief en neurobiologisch functioneren. Ook transformeert mindfulness de manier waarop iemand naar zichzelf en naar de wereld kijkt en daar vervolgens op reageert. Er ontstaat een hogere mate van bewustwording en je kunt beter je grenzen bewaken.

De MBSR mindfulnesstraining is de officiële wetenschappelijk bewezen effectieve training die wereldwijd wordt aangeboden. De training is gebaseerd op het programma van Jon Kabat-Zinn. Je leert mindfulness technieken gecombineerd met compassie-oefeningen en ontwikkelt een ‘mindfulle’ levenshouding.

Tijdens de mindfulness (mbsr/mbct) training besteden we aandacht aan hoe jij omgaat met je gedachten, je emoties en je lichaam. Door het trainen van milde aandacht, mindfulness, leer je minder te reageren vanuit de automatische piloot. En dat geeft vrijheid. Niet je automatische gedrag bepaalt hoe je op een situatie reageert, maar jij maakt een bewuste keuze. In de training leggen we de nadruk op de toepassing van mindfulness in jouw dagelijks leven.

Mijn werkwijze is persoonlijk, praktisch én met humor!

De lessen bestaan grofweg uit drie onderdelen:

  1. praktische oefeningen die je direct zelf kunt toepassen
  2. theorie
  3. bespreken van oefeningen

De mindfulnesstraining is geen therapie, maar een training met gelijkgestemden. Je leert vaardigheden die je kunt toepassen in je leven, zodat je lekkerder en lichter leeft. Een groep individuen kan elkaar versterken door samen te oefenen en inzichten uit te wisselen.

De groepstraining bestaat uit 8 lessen van 2 uur. Je ontvangt iedere les audio’s die je gaat beoefenen gedurende de gehele training. Omdat oefening de belangrijkste weg is tot succes, beperken we het oefenen niet tot de bijeenkomsten. Thuis oefenen is belangrijk voor het resultaat.

Mindfulness­training is geschikt voor iedereen die een investering wil doen in de kwaliteit van haar/zijn leven, het leven intenser wil (be)leven, meer en intenser wil genieten en bereid is op een nieuwe manier naar haar/zijn eigen patronen te kijken. En voor iedereen die wil leren anders om te gaan met stressvolle ‘weersomstandigheden’ in haar/zijn leven.

Voor de training dien je zelf een Mindfulness werkboek aan te schaffen. Tijdens de aanmelding informeer ik je over de titel.

Retraite dagdeel

Tijdens dit laatste dagdeel trekken we onszelf even terug uit ’t dagelijkse leven de natuur in. De focus komt helemaal op jezelf te liggen. Dit werkt ontzettend verdiepend, helend en rustgevend plus het geeft een boost aan je vaardigheid.

De investering die je doet voor een gehele 8 weekse training is € 599,- inclusief btw. Betaal je binnen één dag na de gratis proefles dan betaal je slechts €575 inclusief btw.

De training gaat door bij minimaal 6 deelnemers. Delen van deze informatie onder geïnteresseerden helpt uiteraard 😉

De eerstvolgende trainingsdata zijn op:

Wil je eerst een proefles meedoen om te kijken of het iets voor je is? Kom dan naar de proefles op ..

 

Privé coachtraject mindfulness:

Ben je meer op zoek naar persoonlijke aandacht en tijd voor jezelf? Naar meer persoonlijk maatwerk afgestemd op jouw doelen? Dan is een individueel mindfulness coachtraject mogelijk.

Ik combineer hierin de coachtechnieken mindfulness (Mindfulness Based Stress Reduction) Compassie oefeningen, ACT (Acceptance Commitment Therapie) en familieopstellingen om tot het resultaat te komen waar jij naar op zoek bent. 

 

Voordelen mindfulness privé training:

Tijdens een individuele begeleiding kan ik:

  • beter aansluiten op je persoonlijke omstandigheden
  • wensen en behoeftes
  • klachten of dagelijkse uitdagingen
  • maatwerk mogelijk maken in tempo en in de oefeningen
  • je beter begeleiden mindfulness te integreren in je leven
  • sneller tot het resultaat komen waar jij naartoe wilt
Mindfulness / compassie training
ebook kindercoaching

Gratis E-book
Droom & Relax

(mindfulness)

Laat je gegevens achter en ontvang het e-book in je mailbox!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie. (Check ook even je reclame box)