Wil jij weer die ontspannen, zelfverzekerde ouder zijn die je jouw kind zo gunt?

 

Wanneer jij als ouder er even niet meer uitkomt, kijk ik als coach met je mee naar wat er speelt. Na de sessies kun je thuis zelfstandig met resultaat aan de slag. Het maakt zichtbaar waar jij als ouder onbewust telkens tegenaan loopt zodat je naar een oplossing toe kan werken.

Opvoeden van kinderen is naast een liefdevolle taak ook uitdagend en ingewikkeld. Voor jou als ouder kan het soms lastig zijn om je kind de helpende hand te bieden die het nodig heeft. Want hoe weet je nu of je het goed doet? Je weet dat er iets te leren valt, al zou je niet precies weten wat!
Dagelijks word je als ouder geconfronteerd met vraagstukken waar je naar beste kunnen mee omgaat. Maar hoe goed jij je eigen kind ook kent, je weet het soms zelf ook even niet meer.

Jullie hebben alles geprobeerd maar niks werkt écht op langere termijn. Je kind is misschien wel naar meerdere trainingen, de schoolmaatschappelijk werker, de praktijkondersteuner bij de huisarts, andere (kinder)coaches of bijvoorbeeld de fysio of osteopaat geweest. Je wilt je kind het allerbeste geven maar soms lukt dat gewoon niet. Omdat je te moe of gestrest bent bijvoorbeeld, of omdat je niet weet welke hulp op langere termijn het beste werkt voor jouw kind. Het zoeken naar de juiste hulp is al een hele taak op zich.

Goed in je vel

Het kan dan fijn zijn als een coach zoals ik liefdevol over je schouder meekijkt. Ik help je zicht te krijgen op de uitdagingen en verandering aan te brengen in ontstane patronen. Als ouder wil je graag kunnen genieten, van je kind(eren), het ouder- zijn. Dat lukt vooral als je ziet dat het goed gaat met je kind, dat het lekker in zijn vel zit. Daarin ben jij als ouder de spiegel van je kind.

Ik coach liefdevol confronterend dus zelfreflectie is van groot belang tijdens mijn coaching. Opvoeden is voordoen, zeg maar: ‘voorleven‘.

De coaching

Als het je door bepaalde omstandigheden niet lukt je kind te bieden wat het nodig heeft, je kind telkens tegen dezelfde dingen blijft aanlopen ondanks eerdere hulp, is oudercoaching nodig. In onze gesprekken bespreken we je hulpvraag en hoe jij je gewenste situatie kunt bereiken. Wie of wat heb je daarbij nodig? Samen gaan we op een actieve manier aan de slag om dit doel te bereiken. Soms met een lach en soms met een traan.

Na afloop heb je meer inzicht in je eigen behoeften als ouder in relatie tot je kind en tot je omgeving. Kernwoorden hierbij zijn vertrouwen en leren kijken door de ogen van je kind. Soms is het nodig om je zelf weer even kind te voelen zodat je je ook beter kunt verplaatsen in je eigen kind. Het effect is altijd diepgaand en werkt je leven lang door.

Om hulp vragen betekent niet dat je hebt gefaald, het betekent dat je het niet meer alleen hoeft te doen.

Ben je open-minded en durf je het aan om ook eens naar je eigen binnenwereld te kijken en wil je je rol als ouder in relatie tot je kind samen met mij onderzoeken? Want ook jij kan (onbewust) een ‘rugzakje’ hebben en kinderen spiegelen de ‘triggers’ die daaruit voortkomen.  De ’triggerparty’ is helaas een wat minder gezellig feestje. De methodiek die ik inzet van de individuele opvoedopstelling is bevrijdend en verlichtend voor zowel ouder als kind. Ook gebruik ik mijn ervaring als MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) mindfulness trainer tijdens de oudersessies om vanuit ’t hoofd (denken) naar lijf (voelen) te zakken, waar het antwoord vaak al is zonder dat we daarvan bewust zijn.

In de sessies geef ik je met liefde terug wat jouw kind je wil vertellen met zijn of haar gedrag. Zo zit je zelf weer aan het stuur. En het mooie van kinderen is…als jij verandert, veranderen zij met jou mee.

Wil je stoppen met tijdelijke pleisters plakken en je inzetten voor permanente verandering? Durf jij de stap of stappen te nemen die nodig zijn voor waar jij naar verlangt voor je kind? En voor jezelf?

Laat mij jou helpen dit voor elkaar te krijgen!

 

Investering:
€ 1197     6 x 2 uur

of eerst een éénmalige sessie

€ 125      1 x 1,5 uur

Hierna bepaal je zelf of je meer coaching wilt of stopt.

 

Inclusief:

gratis telefonische kennismaking

intakegesprek

literatuur

audios’s

praktische tips

outdoor coaching (indien gewenst)

tussentijds mail/appcontact

evaluatie

 

Gratis E-book
Droom & Relax

(mindfulness)

Laat je gegevens achter en ontvang het e-book in je mailbox!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie. (Check ook even je reclame box)

    Contact

    * is verplicht