Hoe zou het zijn als jij je weer zelfverzekerd voelt als ouder?

 

Wanneer jij als ouder er even niet meer uitkomt, kan ik als coach met je meekijken naar wat er speelt binnen jullie gezin. Coaching maakt zichtbaar waar jij als ouder tegenaan blijft lopen zodat je naar een oplossing toe kan werken. Opvoeden van kinderen is naast een liefdevolle taak ook uitdagend en ingewikkeld. Voor jou als ouder kan het soms lastig zijn om je kind de helpende hand te bieden die het nodig heeft. Want hoe weet je nu of je het goed doet?
Dagelijks word je als ouder geconfronteerd met vraagstukken waar je naar beste kunnen mee omgaat. Maar hoe goed jij je eigen kind ook kent, je weet het soms zelf ook even niet meer. Jullie hebben alles geprobeerd maar niks werkt écht op langere termijn.

Goed in je vel

Het kan dan fijn zijn als een coach liefdevol over je schouder meekijkt. Ik help je zicht te krijgen op de uitdagingen en verandering aan te brengen in ontstane patronen. Als ouder wil je graag kunnen genieten, van je kind(eren), het ouder- zijn. Dat lukt vooral als je ziet dat het goed gaat met je kind, dat het lekker in zijn vel zit. Daarin ben jij als ouder de spiegel van je kind. En dat is soms best confronterend.

  • Wil jij dat je kind minder snel boos wordt? Hoe ga jij om met boosheid?
  • Wil je dat je kind zijn gevoelens uit? Hoe uit jij je gevoelens?
  • Wil jij dat je kind beter in z’n vel komt te zitten? Hoe zorg jij op dit moment voor jezelf?
  • Wil je dat je kind ontspannen gaat slapen? Hoe ontspannen ben je zelf tijdens het naar bed brengen?

Ik coach liefdevol confronterend dus enige mate van zelfreflectie is van belang tijdens het coachingtraject. Opvoeden is voordoen, zeg maar: ‘voorleven‘.

De coaching

Als het je door bepaalde omstandigheden niet lukt je kind te bieden wat het nodig heeft, is ouderbegeleiding nodig. In onze gesprekken bespreken we je hulpvraag en hoe jij je gewenste situatie kunt bereiken. Wie of wat heb je daarbij nodig? Samen gaan we op een actieve manier aan de slag om dit doel te bereiken. Soms met een lach en soms met een traan.

Hierin maak ik ook gebruik van mindfulnesstechnieken. Mindfulness is geen wondermiddel waarmee je ochtendritueel bijvoorbeeld ineens helemaal zen wordt, maar het kan je wel helpen om je minder mee te laten slepen door de alledaagse hectiek.

Ook werk ik met eenvoudige (familie)opstellingen, ook wel systemisch werk genoemd. Dit is een helder middel om onbewuste, belemmerende en vaak onzichtbare patronen aan het licht te brengen en ook daadwerkelijk ruimte voor verandering te creëren.
Na afloop heb je meer inzicht in je eigen behoeften als ouder in relatie tot je kind en tot je omgeving. Kernwoorden hierbij zijn vertrouwen en leren kijken door de ogen van je kind. Soms is het nodig om je zelf weer even kind te voelen zodat je je ook beter kunt verplaatsen in je eigen kind.

Uiteraard horen ook de praktische opvoedtips en adviezen thuis in het coachingstraject.

Als ouder, heb je alle antwoorden in jezelf. Ik coach je naar je eigen antwoorden want ook al kun je ze zelf even niet vinden, je hebt ze altijd bij je. Zoals ik elk kind uniek vind, vind ik ook elke ouder uniek. Als jij jezelf kan zijn vanuit je eigen authenticiteit, dan zul je je kind(eren) opvoeden vanuit hart voor jezelf en je kind.

Mijn coaching is altijd maatwerk. Op een manier die helemaal past bij jullie. De sessies gaan over een tijdsperiode waarbinnen er alle aandacht is voor wat er nodig is. Soms betekent dit dat er maar een paar sessies nodig zijn om weer zelfstandig verder te kunnen. Soms zijn er meer nodig om het doel te bereiken. Om een indicatie te geven: tussen de €460 en €1150 (afhankelijk van het aantal sessies). Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Ben jij er klaar voor om de beste ouder te zijn voor je kind?

Laten we dan samen direct aan de slag gaan en neem contact met me op!

Investering voor jouw gezin
€ 115      90 min

 

Contactformulier

* is verplicht