Hoe zou het zijn als je je kind in vertrouwen kunt loslaten?

Wanneer jij als ouder er even niet meer uitkomt, kan ik als coach hulp bieden. Coaching maakt zichtbaar waar jij als ouder tegenaan blijft lopen zodat je naar een oplossing toe kan werken.

Opvoeden van kinderen is naast een liefdevolle taak ook uitdagend en ingewikkeld. Voor jou als ouder kan het soms lastig zijn om je kind de helpende hand te bieden die het nodig heeft.
Dagelijks word je als ouder geconfronteerd met vraagstukken waar je naar beste kunnen mee omgaat. Bijvoorbeeld bij een kleuter die niet wil slapen, een puber met wie je continu strijd hebt of een kind dat vaak bang is om fouten te maken. ‘Hoe kan ik mijn kind meer zelfvertrouwen geven?’ ‘Hoe zorg ik dat ik energie overhoud voor mezelf?’ ‘Hoe zorg ik dat mijn kind zelf leert spelen?’ ‘Hoe krijg ik weer positief contact met mijn kind?’ Dit zijn veelgestelde vragen van ouders die ik tegenkom in mijn praktijk.

Goed in je vel

Het kan soms fijn zijn als er even iemand over je schouder meekijkt. Ik help je zicht te krijgen op de uitdagingen en verandering aan te brengen in ontstane patronen. Als ouder wil je graag kunnen genieten, van je kind(eren), het ouder- zijn. Dat lukt vooral als je ziet dat het goed gaat met je kind, dat het lekker in zijn vel zit. Daarin ben jij als ouder de spiegel van je kind. Zit jij als ouder goed in je vel en hoe zorg jij voor jezelf?

De coaching

Als het je als even niet lukt je kind te ondersteunen, kan individuele ouderbegeleiding helpend zijn. In onze gesprekken bespreken we je hulpvraag en hoe jij je gewenste situatie kunt bereiken. Wie of wat heb je daarbij nodig? Samen gaan we op een actieve manier aan de slag. Hierin maak ik ook gebruik van mindfulnesstechnieken. Mindfulness is geen wondermiddel waarmee je ochtendritueel bijvoorbeeld ineens helemaal zen wordt, maar het kan je wel helpen om je minder mee te laten slepen door de alledaagse hectiek.
Na afloop heb je meer inzicht in je eigen behoeften als ouder in relatie tot je kind en tot je omgeving. Kernwoorden hierbij zijn vertrouwen en leren kijken door de ogen van je kind. Soms is het nodig om je zelf weer even kind te voelen zodat je je ook beter kunt verplaatsen in je eigen kind.

Want ook als ouder, heb je alle antwoorden in jezelf. Als je weer jezelf mag zijn vanuit je eigen authenticiteit, dan zul je je kind(eren) opvoeden vanuit hart voor jezelf en je kind.

Ben jij de ouder die je wilt zijn voor je kind?

Kyrsten

Heb je tijdens het rondkijken een vraag?
Ik help je graag!

06 108 96 336

Contact

* is verplicht