Wil je weer die liefdevolle ouder zijn die je jouw kind zo gunt?

 

Wanneer jij als ouder er even niet meer uitkomt, kijk ik als coach met je mee naar wat er speelt. Na de sessies kun je thuis zelfstandig met resultaat aan de slag. Het maakt zichtbaar waar jij als ouder onbewust telkens tegenaan loopt zodat je naar een oplossing toe kan werken.

Opvoeden van kinderen is naast een liefdevolle taak ook uitdagend en ingewikkeld. Voor jou als ouder kan het soms lastig zijn om je kind de helpende hand te bieden die het nodig heeft. Want hoe weet je nu of je het goed doet? Je weet dat er iets te leren valt, al zou je niet precies weten wat!
Dagelijks word je als ouder geconfronteerd met vraagstukken waar je naar beste kunnen mee omgaat. Maar hoe goed jij je eigen kind ook kent, je weet het soms zelf ook even niet meer. Jullie hebben alles geprobeerd maar niks werkt écht op langere termijn. Je wilt je kind het allerbeste geven maar soms lukt dat gewoon niet. Omdat je te moe bent bijvoorbeeld, of omdat je niet weet hoe.

Goed in je vel

Het kan dan fijn zijn als een coach liefdevol over je schouder meekijkt. Ik help je zicht te krijgen op de uitdagingen en verandering aan te brengen in ontstane patronen. Als ouder wil je graag kunnen genieten, van je kind(eren), het ouder- zijn. Dat lukt vooral als je ziet dat het goed gaat met je kind, dat het lekker in zijn vel zit. Daarin ben jij als ouder de spiegel van je kind.

Ik coach liefdevol confronterend dus zelfreflectie is van groot belang tijdens mijn coaching. Opvoeden is voordoen, zeg maar: ‘voorleven‘.

De coaching

Als het je door bepaalde omstandigheden niet lukt je kind te bieden wat het nodig heeft, is ouderbegeleiding nodig. In onze gesprekken bespreken we je hulpvraag en hoe jij je gewenste situatie kunt bereiken. Wie of wat heb je daarbij nodig? Samen gaan we op een actieve manier aan de slag om dit doel te bereiken. Soms met een lach en soms met een traan.

Na afloop heb je meer inzicht in je eigen behoeften als ouder in relatie tot je kind en tot je omgeving. Kernwoorden hierbij zijn vertrouwen en leren kijken door de ogen van je kind. Soms is het nodig om je zelf weer even kind te voelen zodat je je ook beter kunt verplaatsen in je eigen kind. Het effect is altijd diepgaand en werkt lang door!

Om hulp vragen betekent niet dat je hebt gefaald, het betekent dat je het niet meer alleen hoeft te doen.

Ben je open-minded en durf je het aan om ook eens naar je eigen binnenwereld te kijken en wil je je rol als ouder in relatie tot je kind samen met mij onderzoeken? Want ook jij als ouder kan een ‘rugzak’ hebben en kinderen spiegelen de ‘triggers’ die daaruit voortkomen. De methodiek van de individuele opvoedopstelling is bevrijdend voor zowel ouder als kind! Ook gebruik ik mijn ervaring als mindfulnesstrainer tijdens de oudersessies om vanuit ’t hoofd (denken) naar lijf (voelen) te zakken, waar het antwoord vaak al is.

In de sessies geef ik je met liefde terug wat jouw kind je wil vertellen. Zo zit je zelf weer aan het stuur. En het mooie van kinderen is…als jij verandert, veranderen zij met jou mee.

Wil je stoppen met pleisters plakken en je inzetten voor permanente verandering? Durf jij de stap of stappen te nemen die nodig zijn voor waar jij naar verlangt voor je kind?

Laat mij jou helpen dit voor elkaar te krijgen!

(In sommige gevallen verwijs ik door naar een collega uit mijn warme netwerk wanneer dit nodig blijkt te zijn uit belang voor jezelf en je kind).

 

Kunnen we samen de oudercoaching doen?

Geweldig juist als jullie dit samen doen!

Je kind is tenslotte 50% papa en 50% mama. Het resultaat van de coaching is dan maximaal! Maar stel dat je partner niet open staat voor ouderbegeleiding, terwijl jij er wél behoefte aan hebt: Laat dat géén reden zijn om de coaching niet te starten! Iedere ouder-kind relatie is namelijk uniek. Mijn ervaring is dat elke ouder tegen andere dingen aanloopt in de opvoeding. Dit komt omdat jullie beiden uit een ander familiesysteem komen. Dus gun jezelf en daarmee je hele gezin de support die je verdient!

 

Investering
€ 499     3 x 90 min

Inclusief een vooraf gratis sparringsessie 30 minuten,

tussentijds appcontact en evaluatie.

(Vanaf mei 2023 wordt bovenstaand tarief excl 21 % btw)

 

Gratis E-book
Droom & Relax

(mindfulness)

Laat je gegevens achter en ontvang het e-book in je mailbox!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie. (Check ook even je reclame box)

    Contact

    * is verplicht