Emotiedagboeken

Emotiedagboeken voor kinderen

Vind je zoon of dochter het lastig om emoties te uiten? Merk je dat er van binnen van alles gebeurt bij je kind maar komt het er niet uit? Wil je als ouder ook weten wat er in dat koppie omgaat zodat je beter kan helpen?

Een emotiedagboek is een fijne manier voor kinderen om de dag af te ronden, alledaagse prikkels te verwerken en diepere gevoelens te uiten. Wanneer je kind hier behoefte aan heeft, kun je de inhoud met elkaar bespreken. Dit zorgt ook voor meer verbinding met je kind want je krijgt hiermee inzicht in hoe het met je kind gaat. Sommige kinderen vinden het juist weer fijner als zij een momentje voor zichzelf hebben tijdens het schrijven in hun dagboek. Alles is ok!

Hieronder geef ik je een handig overzicht van de leukste dagboeken voor kinderen. Onderaan vind je een emotiedagboek speciaal voor kinderen met gescheiden ouders.

Emotiedagboeken voor kinderen

Titel: Slaapklets

Leeftijd: 5+

Omschrijving:
Er zijn ook speciale versies voor kleuters en tieners waarbij kinderen leren stil te staan bij gedachtes en gevoelens.

Op elke pagina kan je kind sterren geven voor de kwaliteit van de dag, zichzelf een compliment geven, kleuren welke activiteit het beste past bij de dag en aangeven wat die dag het leukst/stomst was.

Elke dag zijn er ook afwisselende opdrachten zoals een yoga oefening, ademhalingsoefening of een creatieve doe-opdracht.

Emotiedagboeken voor kinderen

Titel: Zo voelde ik mij vandaag

Leeftijd: 
6+

Omschrijving:
Elke dag kun je aankruisen welke emoticon het beste bij jouw gevoel past, wat er is gebeurd, wat je leuk vond en een open vraag of je uitkijkt naar de volgende dag.

Dit dagboek is speciaal geschikt voor kinderen die behoefte hebben aan regelmaat en structuur vanwege de dagelijks terugkerende vragen. Door de herhaling leren kinderen ook steeds beter hun emoties beschrijven. Ook een speciale versie voor kleuters beschikbaar.

Emotiedagboeken voor kinderen

Titel: Brain Balance Journal

Leeftijd: 4 – 12 jaar

Omschrijving:
Onze kinderen krijgen tegenwoordig heel veel prikkels te verduren. Deze journal helpt om hun hersenen beter te begrijpen en zo om te leren gaan met stress en angsten, maar ook bewust te zijn van hun mindset, focus en levensstijl. Met oefeningen, kleurplaten en spelletjes krijgen kinderen spelenderwijs mee hoe belangrijk het is om goed voor je brein te zorgen.

Uiteraard zijn er ook een hope leuke visuals, stickers en kleurplaten in de Kids Journal te vinden.

Met Brain Balance Kids Journal help jij je kind naar een gezonder, gelukkiger brein dat in balans is.

Emotiedagboeken voor kinderen

Titel: Smoeltjesschrift

Leeftijd:
 9 – 12 jaar

Omschrijving:
Elke dag is er ruimte voor standaard vragen: datum, wat voor dag was het vandaag, hoe voelde je je, wat was leuk en niet leuk en personalia. Aan de binnenkant kun je in lege hartjes complimenten opschrijven of dingen waar je goed in bent.

Elke dag maak je ook een leuke opdracht of krijg je handige tips m.b.t. gevoelens.

Voor alle kinderen die nieuwsgierig zijn naar hoe hun gedachtes en emoties werken en hoe hiermee om te gaan. Ook een speciale versie voor kleuters beschikbaar.

Emotiedagboeken voor kinderen

Titel: Hoe zit jij in je vel?

Leeftijd: 
5+

Omschrijving:
In dit dagboek is veel ruimte om de dag te beschrijven of te tekenen.

Dit dagboek heeft stickervellen waarvan je je eigen gezin kan samenstellen of je kunt de stickers gebruiken om een situatie te beschrijven in je dagboek.

Emotiedagboeken voor kinderen

Titel: Vertellis KIDS

Leeftijd:
6 – 10 jaar

Omschrijving:
In dit speciale dagboek zitten naast de dagelijkse vragen veel extra’s als kaartjes, een mini poster, overzicht met uitleg over emoties, kleurplaten, wijsheden en lege pagina’s waar je een tekening kan maken.

Dit dagboek is een soort mindfulness-dagboek voor kinderen.

Emotiedagboeken voor kinderen

Titel: Over mij, van mij

Leeftijd:
6+

Omschrijving:
Een aantrekkelijk ontworpen boek waar kinderen, aan de hand van creatieve invulblaadjes en verschillende vragen, leren: Een positieve mindset te hebben, taal te geven aan emoties en dankbaar te zijn voor de dingen die ze wel hebben.

Daarnaast leert het boek kinderen terug te blikken én doelen te stellen. Een deel van de terugkerende vragen, met als doel bestendiging in de hersenen te creëren, wordt elke dag aangevuld met twee nieuwe vragen.

Emotiedagboeken voor kinderen

Titel: Scheidingklets

Leeftijd:
6+

Omschrijving:
Scheidingklets helpt om lastige onderwerpen bespreekbaar te maken.

Serieuze en verrassende vragen en opdrachten nodigt het boek kinderen uit om hun gevoelens en behoeften te delen. Het boek kan voor ouders én kinderen een enorme steun en hulp zijn om de rollercoaster een beetje overzichtelijker te maken.

ebook kindercoaching

Gratis E-book
Droom & Relax

(mindfulness)

Laat je gegevens achter en ontvang het e-book in je mailbox!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie. (Check ook even je reclame box)