Coachtraject Ouder & Kind

Waaruit kan ik kiezen?

Herken je dit?

Je was net van plan om die heerlijke serie op Netflix te kijken als Mila (13) weer verdrietig voor je staat. Dat vermoeide koppie met donkere kringen onder d’r ogen neemt niks meer op. Soms heb je gewoon medelijden met d’r, dat schoolwerk put haar volledig uit. Ze doet ook zo haar best om het goed te doen. Door de hoeveelheid huiswerk raakt ze helemaal gestresst en ze blokkeert regelmatig omdat ze geen overzicht meer heeft. ‘Wat kost school Mila de laatste tijd een hoop energie!’ Je gunt haar lekker een week rust, ‘wanneer is het weer vakantie?’ En jij hebt er ondertussen ook een extra taak als huiswerkbegeleider bij, lijkt het wel… Een avondje voor jezelf, wat was dat ook alweer?

Als hij lekker buiten speelt, tv kijkt of gamet, is er niks aan het handje. Maar zodra bedtijd nadert, wordt Sven (8) onrustig. Hij gaat tijd rekken, treuzelen en blijft maar aangeven dat ‘ie niet moe is terwijl zijn oogleden al bijna op z’n knieën hangen. Overdag was hij zo actief, dat het lijkt of hij nog niet klaar is met de dag.  Hij staat sowieso vaker aan dan uit. Het lijkt ook wel alsof hij niet voldoende zijn eigen grenzen voelt. En bij vriendjes heeft hij daar ook wel wat moeite mee waardoor ze niet altijd meer met hem willen spelen. Het valt je op dat hij niet zo vaak wordt uitgenodigd op kinderfeestjes. Inslapen gaat lastiger en ook doorslapen lijkt steeds moeizamer te gaan. Je vraagt je af waar die onrust in zijn hoofd en lijf vandaan komt en hoe je Sven kan helpen ontspannen. Je hebt al zoveel geprobeerd. Niks lijkt lang te helpen. Je voelt je machteloos en doodmoe. Je houdt enorm van je kind maar hij kost zoveel energie. Het lijkt alsof hij precies weet op welke knoppen bij je te drukken. Daardoor verlies je vaak je geduld en heb je spijt dat je wéér boos bent geworden. De sfeer in huis wordt er niet bepaald gezelliger op. De juf geeft aan dat het op school goed gaat waardoor je je afvraagt wat je thuis in hemelsnaam verkeerd doet.

Tijdens een tien-minuten-gesprekje op school blijft de leerkracht aangeven dat Danie (11) onzeker en perfectionistisch is, terwijl dit helemaal niet nodig is. ‘Het zou haar wel goed doen als ze leert omgaan met haar volle hoofd met (pieker)gedachten, zodat ze beter kan opletten tijdens de les’, vertelt de juf. Haar concentratie is zwak. ‘Het lijkt wel alsof ze er niet helemaal bij is en wegdroomt naar verre oorden.’ 'Ze durft op de één of andere manier ook lastig om hulp te vragen.'  'Ze is daarnaast ook gevoelig voor de meidensfeer in de klas. Ze kan moeilijk op eigen benen staan als er een vriendinnetje ziek is.' Thuis valt het je op dat ze continu om bevestiging bij je vraagt. Je wilt dat ze leert vertrouwen op haar éigen kunnen. Ze kan zoveel meer dan ze denkt! Waarom lukt het haar niet op zichzelf te vertrouwen? Was ze maar niet zo onzeker, dat zou een hoop spanning schelen.

Over de middelbare school in de nabije toekomst, maak je je toch wel zorgen. Je zou willen dat ze steviger in haar schoenen staat en meer zelfvertrouwen heeft.

Kijk je uit naar deze positieve veranderingen bij je kind?

Relaxed kind website

Je ziet je ontspannen kind weer vaker blij en zorgeloos door het leven gaan. Jij geniet enorm van die glimlach die weer terug is! Je kind heeft een gezonde dosis zelfvertrouwen en kan goed voor zichzelf opkomen. Je zorgen behoren tot het verleden, want je weet dat je kind altijd kan terugvallen op deze veerkrachtige, sterkere basis in zichzelf!

Blij kind website

Je kind weet zichzelf te kalmeren en motiveren tijdens spannende situaties. Hierdoor zie je je kind doorzetten in plaats van opgeven. Je merkt dat hij of zij meer ontspannen en blij door het leven gaat. Daardoor kom jij als ouder ook tot rust.

Het hele gezin profiteert ook mee van deze gezelligere sfeer in huis!

Coachtraject Ouder & Kind

Je kind is vaker lief dan zo enorm streng voor zichzelf. Het gunt zichzelf om fouten te maken en om van fouten te leren. Er wordt veel relaxter met fouten maken omgegaan, waardoor het ook op school weer beter gaat. Het plezier in school neemt zienderogen toe, omdat je kind makkelijker hulp durft te vragen. Als ouder krijg je steeds meer vertrouwen in het loslaten van je kind. Het afscheid nemen gaat hierdoor ook veel makkelijker!

Dan is mijn coachtraject Ouder & Kind echt iets voor jullie!

Deze is er voor hulpvragen die op korte termijn op te lossen zijn omdat ze pas sinds kort (weken) spelen. En voor hulpvragen die meer tijd en aandacht nodig hebben om opgelost te worden omdat ze al langer (maanden, jaren) spelen.

Ik help kinderen met volle hoofden omgaan met spanning in hoofd en lijf waardoor zij weer vaker een blij en zorgeloos kind kunnen zijn. Mijn coaching is altijd maatwerk. Op een manier die helemaal past bij wat jouw kind nodig heeft.

Wil jij je kind weer vaker vrolijk en gelukkig zien?

En ben jij als ouder:

– Liefdevol en ondernemend met een groot hart voor je (kind)eren maar kost de opvoeding je op dit moment (te) veel energie, heb je daardoor weinig tijd voor jezelf en ben je in een vicieuze cirkel beland met je kind?

– Op zoek naar verhelderende inzichten en bewustwording? Sta je open om ook zelf persoonlijk te ontwikkelen omdat jij gaat voor máximaal resultaat voor jou en je kind? Wil jij leren van wat jouw kind in jou spiegelt zodat jullie samen groeien en bloeien? Ben jij bereid om dát te doen wat nodig is uit belang voor jezelf én je kind?

– Ben je open-minded en durf je het aan om ook naar je eigen binnenwereld te kijken en wil je je rol als ouder in relatie tot je kind samen met mij onderzoeken?

– Wil jij uit ‘de pleisters plakken modus’ en nú actie ondernemen? Ben jij er klaar mee en klaar voor om die eerste stap naar permanente verandering te zetten?

 

Ja, dit voelt goed!
Coachtraject Ouder & Kind kindercoaching

Coaching trajecten

Hoe kan ik je helpen?

Groei en Glimlach sessie

Wil je eerst samen met je kind komen kennismaken? En direct een coachsessie ervaren? Dat kan. Hierna kies je zelf of je verder wilt of niet.

€97

Coachtraject Kind (kort)

In dit kortere coachtraject zit inbegrepen:
Intake/systemische coaching sessie met ouder(s) van 1,5 uur

Coaching

 • 4 uur
 • Oudersupport per app/telefoon/mail
 • Praktische tips & adviezen
 • Ingesproken begeleide meditaties (indien nodig)
 • Uitlenen van literatuur

€ 750

Coachtraject Kind (lang)

In dit uitgebreide coachtraject zit inbegrepen:
Intake/systemische coaching sessie met ouder(s) van 1,5 uur

Coaching

 • 7 uur
 • Online leerkrachtgesprek (indien nodig)
 • Oudersupport tijdens een MDO, Multi Disciplinair Overleg.
 • Oudersupport per app/telefoon/mail
 • Praktische tips & adviezen
 • Ingesproken begeleide meditaties (indien nodig)
 • Uitlenen van literatuur

€ 1250

Wat zeggen andere ouders?

Wat een superfijn traject hebben wij met Kyrsten doorlopen!

Onze dochter had veel last van spanningen en onzekerheid. Kyrsten voelde haar heel goed aan en creëerde een veilige omgeving waardoor onze dochter heel graag naar Kyrsten kwam en ook heel open was over wat er in haar hoofdje speelde. Ze heeft onze dochter geleerd dat gevoelens er mogen zijn en ook dat ze komen en gaan. De tips en tools die ze meegaf, worden nog dagelijks gebruikt.

Kyrsten heeft niet alleen oog voor het kind maar kijkt ook heel goed naar de ouders en de dynamiek in het gezin. Ze heeft ook mij enorm geholpen door mij te coachen in hoe ik mijn kind kan helpen zonder over mijn eigen grenzen te gaan.

Een superlief en warm mens en een geweldige kindercoach! Ik raad haar van harte aan!!!!

Moeder van een dochter van 11

Met jouw enthousiasme, betrokkenheid, inlevingsvermogen en vindingrijkheid heb je van onze beide kids het vertrouwen gewonnen, hen (en ons) geleerd om op eigen wijze rust te creëren, te ontspannen en te geloven in zichzelf. Wat een ontzettend mooie gave dat te kunnen!

Moeder van een dochter en zoon van 8

ebook kindercoaching

Gratis E-book
Droom & Relax

(mindfulness)

Laat je gegevens achter en ontvang het e-book in je mailbox!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie. (Check ook even je reclame box)

ebook kindercoaching

Gratis E-book
Droom & Relax

(mindfulness)

Laat je gegevens achter en ontvang het e-book in je mailbox!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie. (Check ook even je reclame box)