Coachtraject Ouder & Kind

Herken je één van onderstaande voorbeelden?

Je was net van plan om die heerlijke serie op Netflix te kijken als Mila (13) weer verdrietig voor je staat. Dat vermoeide koppie met donkere kringen onder d’r ogen neemt niks meer op. Soms heb je gewoon medelijden met d’r, dat schoolwerk put haar volledig uit. Ze doet ook zo haar best om het goed te doen. Door de hoeveelheid huiswerk raakt ze helemaal gestresst en ze blokkeert regelmatig omdat ze geen overzicht meer heeft. ‘Wat kost school Mila de laatste tijd een hoop energie!’ Je gunt haar lekker een week rust, ‘wanneer is het weer vakantie?’ En jij hebt er ondertussen ook een extra taak als huiswerkbegeleider bij, lijkt het wel… Een avondje voor jezelf, wat was dat ook alweer?

Als hij lekker buiten speelt, tv kijkt of gamet, is er niks aan het handje. Maar zodra bedtijd nadert, wordt Sven (8) onrustig. Hij gaat tijd rekken, treuzelen en blijft maar aangeven dat ‘ie niet moe is terwijl zijn oogleden al bijna op z’n knieën hangen. Overdag was hij zo actief, dat het lijkt of hij nog niet klaar is met de dag. Hij staat sowieso vaker aan dan uit. Het lijkt ook wel alsof hij niet voldoende zijn eigen grenzen voelt. En bij vriendjes heeft hij daar ook wel wat moeite mee waardoor ze niet altijd meer met hem willen spelen. Het valt je op dat hij niet zo vaak wordt uitgenodigd op kinderfeestjes. Inslapen gaat lastiger en ook doorslapen lijkt steeds moeizamer te gaan. Je vraagt je af waar die onrust in zijn hoofd en lijf vandaan komt en hoe je Sven kan helpen ontspannen. Je hebt al zoveel geprobeerd. Niks lijkt lang te helpen. Je voelt je machteloos en doodmoe. Je houdt enorm van je kind maar hij kost zoveel energie…De sfeer in huis wordt er nu ook niet bepaald gezelliger op.

Tijdens een tien-minuten-gesprekje op school blijft de leerkracht aangeven dat Danie (10) onzeker en perfectionistisch is, terwijl dit helemaal niet nodig is. ‘Het zou haar goed doen als ze leert omgaan met haar volle hoofd met (pieker)gedachten, zodat ze beter kan opletten tijdens de les’, vertelt de juf. Haar concentratie is zwak. ‘Het lijkt wel alsof ze er niet helemaal bij is en wegdroomt naar verre oorden.’ Thuis valt het je op dat ze continu om bevestiging bij je vraagt en dit irriteert je mateloos. Je wilt dat ze leert vertrouwen op haar éigen kunnen. Ze kan zoveel meer dan ze denkt! Waarom lukt het haar niet op zichzelf te vertrouwen? Was ze maar niet zo perfectionistisch, dat zou een hoop stress schelen.

Kijk je uit naar deze positieve veranderingen bij je kind?

Je ziet je ontspannen kind weer vaker blij en zorgeloos door het leven gaan. Jij geniet enorm van die glimlach die weer terug is! Je kind heeft een gezonde dosis zelfvertrouwen en kan goed voor zichzelf opkomen. Je zorgen over haar behoren tot het verleden en je kun je weer verheugen op een avondje buiten de deur.

Je kind weet zich te kalmeren tijdens spannende en stressvolle situaties. Je merkt dat hij meer ontspannen en blij door het leven gaat. Daardoor kom jij als ouder ook tot rust. Het hele gezin profiteert mee van deze gezelligere sfeer en harmonie in huis!

Je kind is vaker lief dan zo enorm streng voor zichzelf. Het gunt zichzelf om fouten te maken en om van fouten te leren. Het plezier in school neemt zienderogen toe, omdat je kind hulp durft te vragen wanneer het dat nodig heeft. Als ouder krijg je steeds meer vertrouwen in het loslaten van je kind.

Dan is mijn coachtraject Ouder & Kind echt iets voor jullie!

Deze is er voor hulpvragen die op korte termijn op te lossen zijn omdat ze pas sinds kort spelen. En voor hulpvragen die meer tijd en aandacht nodig hebben om opgelost te worden omdat ze al langer (maanden, jaren) spelen.

Ik help kinderen met volle hoofden omgaan met spanning in hoofd en lijf waardoor zij weer vaker een blij en zorgeloos kind kunnen zijn. Mijn coaching is altijd maatwerk. Op een manier die helemaal past bij wat jouw kind nodig heeft.

Samen gaan we werken aan:

- Hoe je kind meer zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld krijgt én behoudt.

- Hoe je kind beter omgaat met (pieker)gedachten, spanning en emoties, zowel thuis als op school.

- Een betere nachtrust en concentratie.

En jij als ouder:

- Je leert je kind beter begrijpen, zodat je hem of haar op een liefdevolle, positieve en oplossingsgerichte manier kunt opvoeden.

- Je gaat je zelfverzekerder voelen in de opvoeding. Je doet wat nodig is voor jouw kind voor een gelukkige, zelfstandige toekomst zonder je schuldig te voelen. Je leert hoe je je kind in liefde en vertrouwen kan loslaten zodat het vrij is om zijn of haar eigen leven te leiden met alles wat daarbij hoort.

– Je wordt de ontspannen ouder die je wil zijn, met meer tijd voor jezelf. Je durft te kiezen voor jezelf door ruimte in te nemen (in je gezin) omdat je liefdevol grenzen kan stellen.

Ik werk alleen samen met ouders die net als ik 100% commitment geven voor hun kind

Dus ben jij als ouder:

Liefdevol en ondernemend met een groot hart voor je (kind)eren maar kost de opvoeding je op dit moment (te) veel energie, heb je daardoor weinig tijd voor jezelf en ben je in een vicieuze cirkel beland met je kind?

– Op zoek naar verhelderende inzichten en bewustwording? Sta je open om ook zelf persoonlijk te ontwikkelen omdat jij gaat voor máximaal resultaat voor jou en je kind? Wil jij leren van wat jouw kind in jou spiegelt zodat jullie samen groeien en bloeien? Ben jij bereid om dát te doen wat nodig is uit belang voor jezelf én je kind?

– Ben je open-minded en durf je het aan om ook eens naar je eigen binnenwereld te kijken en wil je je rol als ouder in relatie tot je kind samen met mij onderzoeken?

– Wil jij uit ‘de pleisters plakken modus’ en nú actie ondernemen? Ben jij er klaar mee en klaar voor om die eerste stap naar permanente verandering te zetten?

Dan sta ik te popelen om met jou en je prachtige kind aan de slag te gaan!

Ja, ik wil aan de slag!
Coachtraject Ouder & Kind kindercoaching

Coaching trajecten

Hoe kan ik je helpen?

Kennismaking en coachsessie in 1

Wil je eerst samen met je kind komen kennismaken? En direct een coachsessie ervaren? Dat kan. Hierna kiest je kind zelf of het verder wilt of niet.

€97

Coachtraject Ouder & Kind (kort)

1 x 1 uur intake
3 x 1 uur kindercoaching
1 x 1 uur oudercoaching

€ 625

Coachtraject Ouder & Kind (lang)

In dit coachtraject zit alles inbegrepen:
1 x 1,5 uur uitgebreide intake/systemische coaching sessie met ouder(s)
5 x 1 uur kindercoaching
1 x 1 uur evaluatie
1 x 40 minuten online leerkrachtgesprek (indien nodig)
1 sessie kan ook zijn: Oudersupport tijdens een MDO (Multi Disciplinair Overleg)
tussentijds support per app/telefoon/mail
praktische tips & adviezen
ingesproken begeleide meditaties (indien gewenst)
uitlenen van literatuur

€ 1250

Wat zeggen andere ouders?

Wat een superfijn traject hebben wij met Kyrsten doorlopen!

Onze dochter had veel last van spanningen en onzekerheid. Kyrsten voelde haar heel goed aan en creëerde een veilige omgeving waardoor onze dochter heel graag naar Kyrsten kwam en ook heel open was over wat er in haar hoofdje speelde. Ze heeft onze dochter geleerd dat gevoelens er mogen zijn en ook dat ze komen en gaan. De tips en tools die ze meegaf, worden nog dagelijks gebruikt.

Kyrsten heeft niet alleen oog voor het kind maar kijkt ook heel goed naar de ouders en de dynamiek in het gezin. Ze heeft ook mij enorm geholpen door mij te coachen in hoe ik mijn kind kan helpen zonder over mijn eigen grenzen te gaan.

Een superlief en warm mens en een geweldige kindercoach! Ik raad haar van harte aan!!!!

Moeder van een dochter van 11

Met jouw enthousiasme, betrokkenheid, inlevingsvermogen en vindingrijkheid heb je van onze beide kids het vertrouwen gewonnen, hen (en ons) geleerd om op eigen wijze rust te creëren, te ontspannen en te geloven in zichzelf. Wat een ontzettend mooie gave dat te kunnen!

Moeder van een dochter van 8

Veel gestelde vragen

Alle kinderen die ik coach, groeien in zelfvertrouwen. Er is geen enkel kind dat zijn of haar doelen na een coachtraject niet heeft behaald. Dit ligt ook aan in hoeverre je als ouder bereid bent aan je eigen levensdoelen te werken. Opvoeden is voorleven dus welk voorbeeld ziet jouw kind elke dag in jou als ouder? Ik help ouders ook tijdens het mindful coaching voor ouders traject zodat kinderen daarmee leren van de beste (im)perfecte versie van hun ouders.

De persoonlijke tijd en aandacht die ik heb voor een gezin waar dat in een groepstraining niet kan worden aangeboden. Ik werk ook vanuit de driehoek: kind-ouder-school met voornamelijk de focus op het individuele kind en ouder, waarbij de sleutel tot groei van het kind, ligt bij de ouder(s).

Ja, ik ben er voor iedereen die bereid is om te kijken naar wat er onder het probleem van het kind schuilt. Die zicht wil krijgen op zijn of haar eigen stenen die zijn blijven liggen, zodat je kinderen er niet over struikelen. Wat je zelf (nog) niet kan, kun je ook niet doorgeven en verwachten van je kinderen. Ik help jou met alle liefde op weg! Soms komen er tijdens een traject voor je kind nieuwe, eigen thema’s aan het licht die aandacht en liefde verdienen. Na of tijdens een Ouder & Kind coachtraject voor je kind kan je ook voor Mindful Coaching Voor Ouders bij mij terecht.

Als ik merk dat er een andere expertise nodig is dan wat ik kan bieden als ouder & kind coach, verwijs ik door naar een collega uit mijn warme netwerk.

Individuele coaching is momenteel op korte termijn mogelijk.

Zorgverzekeraars vergoeden de kosten voor coaching helaas niet. Binnen de huidige wetgeving kan coaching als activerende begeleiding worden betaald uit het Persoonsgebonden Budget (PGB).

Iedere vraag, iedere ouder en ieder kind is weer anders. Soms past een groepstraining beter, soms een coaching traject dat helemaal aansluit op je persoonlijke vraag, wensen en behoeftes. Alleen dan krijg je het beste resultaat!

Je moet het zelf doen maar je hoeft het niet alleen te doen. Alleen kom je ver maar samen gaan we sneller. Laat mij je helpen je te coachen naar je eigen oplossing. De oplossing ligt in jou(w) kind en is zoveel dichterbij dan je op dit moment denkt.

Enthousiast en voel je nu al een digitale klik?

Vul dan hieronder het contactformulier in voor een gratis telefonische kennismaking. Ik kijk er heel erg naar uit om samen te gaan bouwen aan zelfvertrouwen!