Boekentips voor kinderen

Mijn boekentips voor kinderen

Regelmatig vragen ouders mij om boekentips voor hun kinderen. Hieronder deel ik zowel voorleesboeken als informatieve boeken speciaal voor en over sensitieve kinderen met volle hoofden. De leeftijden heb ik er bewust niet bij vermeld, omdat elk kind anders is op elke leeftijd. Volg je eigen gevoel en/of laat je kind zelf kiezen welk boek er bij hem of haar past, is mijn advies.

Boekentips voor kinderen

Titel: Het volle hoofdenboek,

Auteur: Linde Kraijenhoff

Leeftijd: 8+

Omschrijving: Het boek  is speciaal geschreven voor kinderen vanaf 8 jaar en voor betrokken volwassenen die met zo'n snel vollopend hoofd te maken hebben.

Boekentips voor kinderen

Titel: Stilzitten als een kikker

Auteur: Eline Snel

Leeftijd: 
5-12 jaar

Omschrijving:'Stilzitten als een kikker' van Eline Snel staat boordevol mindfulnessoefeningen en verhaaltjes. Honderdduizenden kinderen hebben er al baat bij gehad: ze komen erdoor tot rust en leren hun piekergedachten te beheersen.

Boekentips voor kinderen

Titel: Ruimte geven & dichtbij zijn

Auteur: Eline Snel

Leeftijd: 12 – 19 jaar

Omschrijving:
Pubers zijn grappig, kwetsbaar, onvoorspelbaar en soms ronduit lastig. Ze hunkeren naar zelfstandigheid, maar kunnen die vaak nog niet aan. Dat kost henzelf en de volwassenen die met hen omgaan veel energie.

Boekentips voor kinderen

Titel: Mindfulness met kinderen

Auteur: Bruno Tange

Leeftijd: 4 – 12 jaar

Omschrijving:
Hoe breng je kinderen meer mentale rust, emotionele stabiliteit en welzijn bij? Met dit cd-boek! Mindfulness met kinderen bevat ook een cd vol sfeervolle mediaties voor kinderen en hun begeleiders.

Emotiedagboeken voor kinderen

Titel: Slaapklets

Auteur: Michal Janssen

Leeftijd:
4+

Omschrijving:
Slaapklets! is een dag- en nachtboek waarmee je voor het slapen gaan op een leuke manier even terugkijkt op de dag. Lekker slapen is belangrijk. Voor kinderen is het prettig om de dag rustig af te bouwen met een vast ritueel.

Boekentips voor kinderen

Titel: Tijger-Tijger is het waar?

Auteur: Byron Katie

Leeftijd:
4-10 jaar

Omschrijving:
Tijger-Tijger, is het waar? is het verhaal van een klein tijgertje dat denkt dat zijn hele wereld instort: zijn ouders houden niet van hem. Zijn vrienden hebben hem in de steek gelaten. Het leven is oneerlijk. Maar een wijze schildpad stelt hem vier vragen... en alles verandert.

Boekentips voor kinderen

Titel: De baas van de piekerfabriek

Auteur: Margreet van der Veen

Leeftijd:
7 – 10 jaar

Omschrijving:
Iedereen piekert wel eens, dat is heel normaal en die gedachten gaan meestal vanzelf weer weg. Maar wat doe je als dat niet gebeurt? Sommige kinderen blijven maar piekergedachten maken in hun hoofd.

Boekentips voor kinderen

Titel: Het meisje dat nooit fouten maakte

Auteur: Mark Pett

Leeftijd:
4+

Omschrijving:
Verhaal dat de belevingswereld laat zien van een meisje dat het gevoel heeft dat ze geen fouten mag maken. Zorgt voor bewustwording bij kinderen die de druk voelen om ALTIJD-ALLES-METEEN goed te doen.

Boekentips voor kinderen

Titel: Help, ik voel zoveel!

Auteur: Carla van Wensen

Leeftijd:
7 - 11 jaar

Omschrijving:
Dit boekje is speciaal geschreven voor (hoog)gevoelige en snel overprikkelde kinderen van circa 7-11 jaar, Door middel van spelletjes, opdrachten, vragen, tips en verhaaltjes kunnen kinderen ervaren en ontdekken hoe het te veel voelen en overprikkeld raken bij hen ontstaat en hoe zij er anders mee om kunnen gaan.

Boekentips voor kinderen

Titel: Het grote gedichtenboek voor bijzondere kinderen

Auteur: Carola de Koning

Leeftijd:
6+

Omschrijving:
Ben jij (groot)ouder, leerkracht, kindercoach, kindertherapeut of kinderyogadocent? Wil jij meer zelfvertrouwen en rust voor jouw kind of de kinderen waarmee je werkt? Dan is Het Grote Gedichtenboek voor Bijzondere Kinderen iets voor jou!

Droomavonturen,-Rosalinda-Weel

Titel: Droomavonturen

Auteur: Rosalinda Weel

Leeftijd:
5+

Omschrijving:
In 'Droomavontuur' neemt Rosalinda Weel kinderen vanaf 5 jaar mee op speelse en fantasievolle droomreizen, die hen helpen zelfvertrouwen te ervaren, tot rust te komen en in slaap te vallen.

ebook kindercoaching

Gratis E-book
Droom & Relax

(mindfulness)

Laat je gegevens achter en ontvang het e-book in je mailbox!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie. (Check ook even je reclame box)