Mindfulness voor organisaties

Mindfulness én WerkGeluk

Burn-out is aan de orde van de dag. Dagelijks verschijnen er stukken over burn-out en werkstress in dag- en weekbladen. Jongeren (millenials) worden ook wel de ‘burn-outgeneratie’ genoemd. Ja, de werkdruk is vaak hoog, maar dat is niet perse de oorzaak van stress en burn-out. De meeste werknemers gaan niet goed om met stress, waardoor het ziekteverzuim te hoog is, het werkplezier verdwijnt en de productiviteit te laag is. En de oplossing is toch vrij eenvoudig: leer hoe je met werkstress kunt dealen. Het tijdig signaleren van stress op de werkvloer kan lastig zijn. Het is waardevol om in een vroeg stadium zicht te hebben op hoe je mensen zich voelen, zodat je als leidinggevende bijtijds kunt bijsturen of ingrijpen. Je kunt er onzeker van worden als je omgeving geen duidelijke signalen geeft. Je hebt wellicht het gevoel dat je hierin tekortschiet.

Vanwege mijn achtergrond in het onderwijs, de kinderopvang en de hulpverlening weet ik dat de stress en werkdruk te hoog zijn in deze sectoren. De meeste burn-out klachten komen voor bij de mensen die met hart en ziel voor kinderen werken maar zichzelf daarbij vaak op de laatste plaats zetten.

Wat ik bereik met een mindfulness workshop (en veel duurzamer nog een gehele training) is een start met beter zorgen voor jezelf (geestelijk en fysiek) en daarmee ook voor collega’s en de kinderen. Medewerkers met ‘een volle batterij’ leveren uiteindelijk ook betere kwaliteit aan kinderen en ouders. Hierdoor daalt de kans op stress en verzuim wat voorkomt dat een medewerker thuis komt te zitten. Ik weet uit ervaring dat mijn klanten minder stress hebben en dus meer werkplezier. Of andere werkkeuzes gaan maken waardoor de juiste mensen op de juiste plek komen. Dit levert minder verzuim op, bespaart een hoop geld maar ook dat je als organisatie aandacht hebt voor het welzijn van je medewerkers. Personeelstekort is al jarenlang een groot probleem in bovengenoemde sectoren.

Als je als organisatie kan laten zien dat je er aandacht voor hebt en dat jij er alles aan wilt doen om een gezonde werkomgeving te creëren, is dat heel veel waard voor het huidige personeel, maar ook voor sollicitanten. Wie wilt er nu niet werken in een omgeving waar aandacht is voor welbevinden, persoonlijke behoeftes en verlagen van stress?

Mindfulness voor organisaties WerkGeluk

Wil je meer weten, meedoen of even vrijblijvend met mij sparren of de training of een mindfulness iets voor jou of je organisatie is? Vul dan hieronder het contactformulier in en ik help je vanaf daar graag verder.

ebook kindercoaching

Gratis E-book
Droom & Relax

(mindfulness)

Laat je gegevens achter en ontvang het e-book in je mailbox!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie. (Check ook even je reclame box)