Mindfulness, kindermeditatie en kindercoaching

 

Herken jij je kind in één of meer van deze punten?

 

 • Je kind heeft weinig zelfvertrouwen door onzekerheden en angsten.
 • Je kind heeft last van een vol hoofd met (pieker)gedachten, zorgen en/of emoties.
 • Je kind heeft moeite kalm te blijven in stressvolle situaties thuis en/of op school.
 • Je kind heeft geregeld moeite met ontspannen slapen.
 • Je kind heeft eerder training gevolgd en vond de lessen heel fijn als bijvoorbeeld afsluiting van de drukke schoolweek.

 

Dan is mijn Droom & Relaxtraining zeker iets voor jouw kind!

 

Ik help kinderen met volle (pieker)hoofden omgaan met spanning in hoofd en lijf waardoor zij weer vaker blij en zorgeloos kind kunnen zijn. In mijn unieke 7-weekse aandachtstraining leer ik 7 t/m 12 jarigen waar hun ‘adempauzeknop’ zit waarmee zij zichzelf vaker zelfstandig kunnen helpen op momenten dat het nodig is. En hier hebben kinderen hun hele leven profijt van!

Is je kind ouder of jonger? Neem dan alsnog even contact met mij op zodat we samen kunnen kijken wat ik voor je kind kan doen.

 

Trainingsdata 2022

Op dit moment staan er voorlopig geen Droom & Relaxtrainingen gepland voor alléén kinderen. Wellicht komt deze training wel terug in de toekomst dus mail mij gerust als je op de hoogte gehouden wilt hierover.

Vanaf juli 2022 starten wél de introductie Droom & Relaxworkshops voor ouder & kind. Ontzettend leuk om samen met je kind te doen! Wil je hierover meer weten? Neem dan contact met mij op en dan vertel ik je er graag meer over.

 

 

Waar kan de Droom & Relaxtraining jouw kind bij helpen?

 

 • Meer zelfvertrouwen omdat angsten, onzekerheden en piekergedachten verminderen.
 • Beter omgaan met (moeilijke) emoties.
 • Beter slapen.
 • Beter concentreren.
 • Beter met stress omgaan; meer ontspannen omgaan met spanning en tegenslagen van het leven, thuis en op school.
 • Verminderen van “functionele’’ gezondheidsproblemen zoals onverklaarbare buikpijn en hoofdpijn.
 • Ontspannen overgang naar het weekend.

 

 

 

 

Deze ouders gingen je voor:

 

‘Ondanks de hectiek bij ons thuis hebben we het boek van Droomavonturen aangeschaft en maken we daar veel gebruik van. Meestal op Lisa haar eigen verzoek. Mooi om te zien hoe ze opgaat in de ontspanningsoefeningen die we dan samen doen en het afsluiten met een verhaal waardoor ze al bijna slaapt. Op haar nachtkastje staan nog steeds de relaxsterren, de steen, jouw kaart en het dagboekje. De mindfulnessoefeningen worden ook nog steeds in de klas gedaan en een combinatie van jouw relaxoefeningen en je steen in haar zak, zorgde voor een ontspannen boekbespreking vorige week met een 9 als eindresultaat!

Oftewel je hebt de basis van iets heel moois gelegd waar wij thuis actief mee door gaan. En waardoor ik zelf ook vaker even “stil” sta.’

 Marja, moeder van een dochter van 11

 

‘Dwayn is veel minder gefrustreerd en minder boos.

Kan beter met de prikkels omgaan. En als hij niet kan slapen en ik vraag of hij kan doen wat hij bij jouw in de les doet. Zoals je aangaf in je mail dat je buik een ballon is of met een bootje op je buik. Dan valt hij in no time in slaap.’

Rishmi, moeder van een zoon van 9

 

‘Mijn dochter Lianne heeft de Droom en Relaxlessen als superfijn ervaren! Vooral de veilige sfeer en de verhalen zorgden voor veel ontspanning. De mindfulnessoefeningen kon zij gelijk toepassen om beter te kunnen slapen maar ook om met spannende (toets)momenten op school goed om te kunnen gaan. Elke vrijdagmiddag kijkt Lianne uit naar de les want ze zo kan ze elke week ontspannen het weekend in.

Kyrsten is een super relaxjuf die vanuit haar hart les geeft waardoor elke les een cadeautje is!’

Margo, moeder van een dochter van 12

 

‘Mijn dochter deed mee met een proefles van de Droom & Relaxtraining in Yogastudio Rijswijk. Na afloop zei ze spontaan: Mama, dit was echt superfijn!

Leuke bijkomstigheid is dat ze tijdens die proefles ook een hulpsteen kreeg. Sinds die tijd gaat ze met die hulpsteen in haar hand slapen en hoef ik er niet meer bij haar te blijven zitten tot ze in slaap valt. Wat een kleine mooie glimmende steen al niet kan doen…..’

Judith, moeder van een dochter van 10

 

‘Jelysa vond het echt geweldig! Ze had hele verhalen en iedereen moest haar nadoen. Als ze boos wordt, doet ze haar handen op haar buik en haar ogen dicht zodat ze zich concentreert op haar ademhaling.’ Daardoor kalmeert ze.’

Miranda, moeder van een dochter van 10

 

‘Linde vindt de droom- & relaxlessen heel fijn op school. Het uurtje ontspanning in de les, maar ik merk ook dat ze het ’s avonds in bed toepast om rustig te worden als ze merkt dat ze wat onrustig is. Ze is afgelopen week niet uit bed gekomen omdat ze niet in slaap kon vallen. En dat gebeurde de afgelopen maanden toch wel geregeld.’

Anja, moeder van een dochter van 11

 

 

 

Droom & Relaxtraining

 

School, huiswerk, spelen met vriendjes, verjaardagen, sport, muziekles. Kinderen hebben het razend druk. Ook in hun hoofd. Net als ouders. Vaak is er maar weinig tijd om te relaxen tussen alle dagelijkse verplichtingen door. Wat kinderen ook aangeven in mijn Droom & Relaxtraining is dat zij een vol hoofd hebben door bijvoorbeeld verdrietige gedachten over een overleden opa of oma of huisdier, over niet weten of je het wel goed doet op school, over laat pas kunnen slapen of nog bij ouders slapen, over iets zó spannend vinden dat je snel moet huilen of dat je eigenlijk niet weet waarom je huilt en over wel willen relaxen maar je hoofd staat maar niet stil.

Kinderen kunnen daardoor moeite hebben met concentratie, (in)slapen of kunnen hun drukke gedachten niet omzetten naar rust en ontspanning. Daarom heb ik de mindfulle Droom & Relaxlessen ontwikkeld om ze daarbij te helpen. Ik heb mij tijdens het maken van de Droom & Relaxlessenserie laten inspireren door Rosalinda Weel, Helen Purperhart en Eline Snel. 

Concentratie

Concentratie is voor veel kinderen en jongeren een uitdaging. Zeker in deze digitale tijd. Ze zijn continu online. Ze kunnen soms flink piekeren, zijn onrustig en hebben moeite met slapen. Relaxen en niksen lukt niet goed meer.  Hun hoofd loopt als het ware over waardoor ze de prikkels van buitenaf niet goed meer filteren. Ze ‘moeten’ zo veel. Van hun omgeving, van hun ouders en bovenal van zichzelf. Hoe leer je kinderen te ontspannen, zich minder druk te maken en op zichzelf te vertrouwen in deze verwachtingsvolle maatschappij?

 

 

Over de training:

 

 • 6 lessen van 75 minuten

 • Max. 10 á 15 kinderen in een grote en intieme yogaruimte.

 • Vanaf 6 t/m 12 jaar.
 • In elke les staat een thema centraal.

 • We starten iedere les met een warming-up om het thema te introduceren. De warming up bestaat uit diverse, speelse activiteiten zoals een kringgesprek en mindfulness-coördinatie spelletjes. Er wordt aandacht besteed aan ademhalingsoefeningen, creativiteit en ontspanning.

 • Na de warming-up starten we met een ontspannend droommeditatieverhaal.

 • De kinderen mogen tijdens het geleide meditatieverhaal heerlijk ontspannen liggen op de droommatjes en wegdromen met speciale relaxmuziek op de achtergrond. De verhalen spreken tot je hart en intuïtie, in plaats van tot de ratio.
 • Elk verhaal eindigt met een speciale uitspraak/positieve affirmatie. Denk bijvoorbeeld aan blijf altijd jezelf, jij mag altijd terug naar je eigen veilige droomplek, jij bent zo vrij als een vlinder of jij bent een held.  Hierdoor blijft er uiteindelijk een krachtig gevoel bij de kinderen achter, dat ook thuis en op school positief doorwerkt. Kinderen voelen hun kracht en het beste uit henzelf komt omhoog.

 • De afronding van de training bestaat uit bijvoorbeeld samen iets creatiefs doen, samen evalueren, sticker uitkiezen voor op de lessenkaart of in stilte tekenen over het verhaal.
 • Na elke les ontvang je de uitgeschreven mindfulnessoefening en/of een audio-oefening voor thuis per mail. Aan het einde van de training vinden online, individuele eindevaluaties plaats.

Er zijn vele manieren van ontspannen, maar mindfulness brengt mij altijd het meest dicht bij mijn gevoel diep van binnen. Daar waar alle antwoorden zitten. Daarom deel ik de kracht van mindfulness met alle liefde met kinderen en ouders. En nee, het is niet zweverig maar je komt juist bewuster met beide benen op de grond te staan. Je leeft bewuster en maakt bewuste, gelukkigere keuzes die bij je passen i.p.v. dat het leven op de automatische piloot aan je voorbij gaat.

Hoe mooi is het dat we dit op jonge leeftijd al mee kunnen geven aan kinderen zodat ze er nu én op latere leeftijd er profijt van hebben? Hoe mooi zou het zijn als ouders en kinderen samen mindful leven? Het zal de band met jouw kind verdiepen en versterken. Bewuste, ontspannen ouders helpen kinderen te ontspannenOntspannen kinderen komen tot bloei. Daarom is mindful ouderschap belangrijk!

‘’We hopen dat we onze kinderen twee dingen mogen meegeven.

Het ene is wortels, het andere is vleugels.’’

– Deepak Chopra

 

Droom & Relaxtraining Solide Yoga in Wateringen (incl materiaal) € 225
Droom & Relaxworkshop (bijv. studiedagen kinderopvang/scholen) Offerte op aanvraag
Droom & Relaxtraining
groepen
Offerte op aanvraag

 

 

Gratis E-book
Droom & Relax

(mindfulness)

Laat je gegevens achter en ontvang het e-book in je mailbox!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie. (Check ook even je reclame box)

Gratis E-book
Droom & Relax

(mindfulness)

Laat je gegevens achter en ontvang het e-book in je mailbox!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie. (Check ook even je reclame box)

  Contact

  * is verplicht