Hoe zou het zijn als je kind weer lekker in zijn vel zit?


Ik ben gespecialiseerd in het coachen van hooggevoelige kinderen en jongeren. De kinderen die op mijn pad komen, hebben vaak last van hun volle, drukke of dromerige (pieker)hoofden, van spanning, boosheid en (faal)angst. Zij hebben extra behoefte aan ontspanning, rust en meer zelfvertrouwen. Dit kunnen bijvoorbeeld ook kinderen zijn met ADD, ADHD of autisme of kinderen die zich herkennen in kenmerken hiervan.

Ik weet wat de effecten kunnen zijn van overprikkeling en onderprikkeling en hoe hier succesvol mee om te gaan. Elk kind heeft de wereld iets unieks te bieden en mag gezien worden! 

De kinderen die ik coach, hebben vaak last van:

 • Volle hoofden met piekergedachten en zorgen
 • Uiten van emoties als verdriet, angst en boosheid
 • Het verwerken van dagelijkse prikkels op school of na een spannende gebeurtenis.
 • Geestelijke en lichamelijke onrust waardoor zij moeilijk kunnen ontspannen: moeite met in en doorslapen en moeite met concentratie.
 • Altijd alles goed willen doen zonder het maken van fouten (faalangst)
 • Niet durven vragen wat nodig is in grote (school)groepen
 • Zich niet begrepen en ‘anders’ voelen, er niet bij horen
 • Bezig zijn met wat andere kinderen denken en voelen (hooggevoeligheid)
 • Laag zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen
 • Geen hulp durven vragen, schaamte
 • Voor zichzelf opkomen, pleasen en grenzen stellen
 • Stil en teruggetrokken gedrag, verlegenheid
 • Onverklaarbare klachten zoals buikpijn of hoofdpijn zonder medische oorzaak
 • Overzicht en structuur aanbrengen in het dagelijks leven

Als coach vind ik het belangrijk dat een kind zich gezien voelt. Er is altijd een reden waarom een kind iets laat zien. Samen gaan we ontdekken en onderzoeken wat dit is. Kinderen weten héél goed wat voor hen werkt. Een luisterend oor en praktische handvatten brengen hen dichter bij hun eigen oplossing. Ik neem kinderen met alle liefde aan de hand op deze ontdekkingsreis!

Mijn manier van coachen

Ik begeleid het kind zo, dat het zichzelf kan helpen. Dat kunnen bij het ene kind actieve werkvormen zijn terwijl het andere kind het weer nodig heeft te vertragen, te verstillen. Mijn insteek als coach is positief en oplossingsgericht. Ik laat het kind (spelenderwijs) zijn eigen kwaliteiten ontdekken en leren inzetten. Als coach kijk ik naar wat het kind nodig heeft om weer in zijn of haar kracht te komen.  Ik stem af op de behoefte van het kind. Altijd geef ik ruimte aan de eigen inbreng van het kind. Zelf problemen oplossen geeft een kind zekerheid. Het gevoel dat ze er toe doen en zelf iets voor elkaar kunnen krijgen en dat ook zélf bedacht hebben maakt kinderen zelfverzekerder.

Het geluk van kinderen staat niet op zich. Ouders zijn onderdeel van hun levensgeluk. Kinderen maken deel uit van een (familie)systeem. Daarom wil ik ouders ook zo veel mogelijk betrekken bij het traject door de lijntjes kort te houden. Dit kan door middel van telefoon, WhatsApp, email of Skype. Soms kies ik tijdens een traject voor een ouder/kindsessie of stel ik oudercoaching voor. Kinderen spiegelen vaak (onbewust) gedrag van hun ouders of verzorgers.

Gelukkige kinderen, gelukkige ouders.
Gelukkige ouders, gelukkige kinderen.

Als uw kind wat ouder is en over een eigen telefoon bezit, mag uw kind ten alle tijden contact met mij opnemen.

 

Jij mag zijn zoals alleen JIJ bent!

 

“Neem vrijblijvend contact
met me op!”

Warme groet,

Kyrsten Jongenotter

 

Kyrsten

06 108 96 336 Kyrsten
Heb je tijdens het rondkijken een vraag?
Ik help je graag!